0
Američki fudbal

NFL: Bafalo promovisao damu na mesto asistenta trenera

Objavljeno: 21.01.16 u 15:51

Ketrin Smit postavljena je za glavnog kontrolora specijalnog tima NFL ekipe Bafalo Bils. Ona je tako postala prva žena u istoriji ovog sporta, koja je zaposlena na poziciju asistenta glavnog trenera, i čiji će angažman zahtevati svakodnevni boravak sa timom.

Smitova već godinama učestvuje u raznim programima jednog od najpopularnijih sportova u SAD, i do sada je u nekoliko navrata sarađivala sa glavnim trenerom Bilsa Reksom Rajanom, dok je vodio Njujork Džetse. Obavljala je ulogu skauta i većinu administrativnih poslova. Pomagala je asistentima u pripremama utakmica, a sada će njen posao biti vezan isključivo za sam teren.

– Ona svakako zaslužuje ovu promociju na osnovu njenog znanja i posvećenosti. Dokazala je da je spremna za novu stepenicu u karijeri, i ja sam uzbuđen i ponosan zbog nje, rekao je trener Bafala Reks Rajan.

Den Velter bila je član stručnog štaba Arizona Kardinalsa tokom predsezone, ali će Smitova ući u anale kao prva dama asistent trenera u zvaničnim mečevima NFL lige.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter