0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

FILIP FILIPOVIĆ PRIŽELJKUJE: Želimo da Srbija bude kao Barselona!

Objavljeno: 21.01.16 u 11:36

Srpski vaterpolista Filip Filipović rekao je da očekuje pravi spektakl u finalu Evropskog prvenstva i da ima veliku želju da pred 18.000 gledalaca u Kombank areni odbrani zlatnu medalju.

Srbija je juče u polufinalu nadigrala selekciju Grčke (13:7) i u pohodu na treće zlato u nizu čeka boljeg iz duela Mađarska – Crna Gora.

– Da ne prejudiciramo zaključke da smo u ovom trenutku nepobedivi. Rezultat protiv Grčke možda ne govori pravi odnos snaga, iako je neosporno da imamo kvalitet. Bili smo odlični protiv Grka, rano smo ih „upalili“ i kada smo videli da se umaraju, ostvarili sve što smo zacrtali tokom sastanka pre meča, rekao je Filipović Tanjugu.

Filipović je poručio da je ekipa do sada sve odradila po planu, ali da je neophodno da napravi poslednji korak.

– Plasirali smo se u „suđeno“ finale, koje su nam svi predskazivali. Sada nam preostaje da napravimo najveći i naslađi korak. Igrati finale pred ovakvom publikom velika je čast. Dosanjao sam da pre 10 godina da osvojim trofej pred domaćom publikom, ali pred ovolikim brojem… To je želja i san svakog sportiste, posebno u vaterpolu, koji je „mali sport“ i zbog prirode i infrastrukture bazena ne može mnogo da primi ljudi, naveo je levoruki bombarder.

On je apelovao da se za finale proširi kapacitet Arene i postave rekordi po broju navijača na jednom meču.

– Ovo prvenstvo je posebno jer nikada nismo imali priliku da igramo u ovakvoj atmosferi i pred ovolikim brojem gledalaca. Nadam se da će se kapacitet povećati. Ne vidim razlog zašto ne bismo obarali rekorde, kada smo kao domaćini uvek to radili, poručio je Filipović i dodao da mu je svejedno ko će biti rival u finalu.

Sadašnjoj trofejnoj generaciji u vitrinama nedostaje samo zlatna medalja sa Olimpijskih igara, ali bivši vaterpolista Partizana i Radničkog iz Kragujevca veruje da će i taj cilj biti ostvaren.

– Osvojili smo skoro sve, dominacija je bila. Igramo sjajan vaterpolo, dokazali smo da možemo i glavni cilj je Olimpijada. Želimo pre toga da obradujemo publiku i iskoristimo sav naboj sa tribina, naveo je on i dodao da želi da sledi primer fudbalskog kluba Barselona, koji je prošle godine bio vladar Evrope sa pet trofeja.

– Voleo bih da potraje dominacija kao što traje u Barseloni. Ne bih pričao o rezultatima, nama je lepo i imamo odličnu atmosferu u ekipi. Verujem da će sve biti kako treba i da ćemo zdravi dočekati Olimpijadu, zaključio je najbolji igrač sveta u izboru sajta „Waterpolo world“.

Finale prvenstva Evrope igra se u subotu od 17.45.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter