0
Ostali sportovi

ATLETIKA: Mo Farah cilja zlato u polumaratonu

Objavljeno: 21.01.16 u 15:06

Dvostruki Olimpijski šampion Mo Farah konkurisaće po prvi put u svojoj karijeri za tim Velike Britanije na Svetskom prvenstvu u polumaratonu.

Trka će biti održana u Kardifu 26. marta, a organizatori su ubeđeni da će učešće poznatog asa doprineti atraktivnosti takmičenja.

– Biće ovo dobra prilika da osvojim još jednu svetsku titulu. Znam da je konkurencija neverovatna jer mnogo atletičara treniraju specijalno za ovaj događaj, tako da očekujem tešku trku, rekao je Farah za BBC.

Atletičar, rodom iz Somalije, veruje da će prvenstvo u Velsu biti odlična priprema za Olimpijske igre, gde će braniti zlatne medelje iz Londona, u trkama na 5000 metara, kao i dvostruko dužoj deonici.

– Moj primarni cilj su Olimpiske igre u Avgustu, ali ova trka će biti sjajna prilika da izgradim samopouzdanje pre povratka na atletsku stazu tokom leta, objasnio je vladajući evropski i britanski rekorder u polumaratonu.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter