0
Vremeplov

VREMEPLOV: Madrilenjo – Golčina sa 45 metara koja je vredela 250 flaša skupocenog vina (VIDEO)

Objavljeno: 20.01.16 u 20:00

Već u 1. kolu u sezoni 1997/98 na programu je bio veliki madridski derbi između Reala i Atletika i baš u om meču viđen je jedan od najlepših pogodaka „Madrilenja“.

U drugoj polovini poslednje decenije 20. veka Atletiko je imao veoma respektabilan tim o čemu svedoči i dupla kruna osvojena u sezoni 1995/96. Na Santjago Bernabeu Radomir Antić je tog leta doveo je paklen tim predvođen Milinkom Pantićem, Kikom, Vijerijem, novom zvezdom Žuninjom…

Upravo je Brazilac na asistenciju robusnog Kika u prvom poluvremenu doneo početnu prednost koja je bila na snazi sve do 75. minuta, kada je čuveni Klarens Sedorf uhvatio na spavanju Hozea Fransiska Molinu i to udarcem sa oko 45 metara.


(Izvor: Youtube/EveryFourthYear)

Kako mu je to bio jedan od najdražih golova u karijeri često ga je i komentarisao i objasnio o čemu se tu radilo:

– Uvek ću pamtiti taj gol. ne zna mnogo ljudi pozadinu te priče. Dan ranije dobio sam kćerku i otišao sam u Holandiju ne rekavši nikome ništa. Vratio sam se na dan utakmice, odigrao utakmicu i postigao taj gol. Bio je to prvi prvenstveni meč. Postojala je vinarija koja me je nagradila sa 250 flaša vina zbog prvog gola u sezoni postignutog van kaznenog prostora. Ja ne pijem, ali je mnogo mojih poznanika bilo srećno zbog tog vina.


(Izvor: Youtube/elenitamas)

Kada smo već spomenuli ko je te godine igrao za „jorgandžije“ ne bi bilo pošteno ne navesti makar deo tima Jupa Hajnkesa. Pored Sedorfa tu su bili Peđa Mijatović, Davor Šuker, Roberto Karlos, Raul, Panući, Kanjizares…

Te godine titula je pripala Barseloni koja je imala čak devet bodova više od drugoplasiranog Atletika iz Bilbaa i 11 od Real Sosijedada za koji je tada igrao Darko Kovačević. Real Madrid je bio tek četvrti, a Atletiko je završio na sedmoj poziciji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter