0
Evropske lige

NA DANAŠNJI DAN, DEBITOVALA JE LEGENDA: Kad kažemo vernost klubu – mislimo na njega (VIDEO)

Objavljeno: 20.01.16 u 19:53

Na današnji dan, pre 31. godine, svoje prve fudbalske korake u seniorskoj konkurenciji napravio je neko koga, bez ikakvog problema, možemo svrstati među najbolje ikada na svojoj poziciji.

Ljubitelji fudbala u Srbiji sa setom se sećaju italijanskog Kalča sa početka ovog veka, kada je subota od 15h označavala početak nečega što se čekalo čitave nedelje – makar u pitanju bio meč Lećea i Sampdorije.

Tolikoj popularnosti italijanskog fudbala, pored naših Stankovića, Mihajlovića, nešto ranije Mijatovića, doprineli su i neverovatni Frančesko Toti, Antonio Kasano, Alesandro Del Pjero, neverovatni golmani poput Paljuke, Bufona, pa sjani defanzivci Alesandro Nesta ili Fabio Kanavaro… no, verovatno čovek koji je privlačio najviše pažnje – ne samo sposobnostima na terenu ili partijama, već i kompletno svojom pojavom jer je predstavljala znak jednakosti između njega i kluba – jeste Paolo Maldini.

Čovek koji je u dresu Milana proveo pune 24 godine, svoj debi u dresu italijanskog velikana imao je 20. januara 1985. godine, na meču protiv Udinezea. Tada je imao 16 godina, i zamenio je Serđa Batistinija. 

Nakon toga – 24 sezone, 647 mečeva, 29 golova, sedam titula prvaka Italije, pet titula šampiona Evrope…

Podsetite se karijere čoveka koji će večno ostati upamćen kao neko ko je skoro četvrtinu veka proveo – u istom dresu sa brojem tri. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter