0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

EP U VATERPOLU: Niko nije ni sumnjao – Srbija je u finalu!

Objavljeno: 20.01.16 u 21:21

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva koje se održava u Beogradu pošto je u prvom polufinalnom duelu savladala selekciju Grčke sa 13:7 (4:3, 2:0, 4:0, 3:3).

Baš kao i u duelu sa Rusijom protivnik je uspeo da isparira timu Dejana Savića samo u prvoj četvrtini koja je na kraju golom Mandića na par sekundi pre kraja ipak pripala „delfinima“ rezultatom 4:3.

Kako je drugi period takođe prišao našoj selekciji i to rezultatom 2:0 Srbija je prvi put stigla do tri gola razlike (6:3), a sredinom treće i do +4 (8:4) golom Prlainovića. U poslednju deonicu nošeni frenetičnim navijačnjem publike naši reprezentativci ulaze sa ogromnih šest golova viška (10:4).

Već tada je bilo jasno da će Srbija igrati u finalu odnosno preostalo je samo da saznamo konačan rezultat, a on je usled malog opuštanja koje je usledilo glasio 13:7.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bili su Duško Pijetlović i Filip Filipović sa po tri gola, dok su se kod Grka istakali Junas i Vlahopulos koji su postigli po dva pogotka.

U finalu, koje je na programu u subotu, Srbija će igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog duela u kom će u četvrtak snage odmeriti Crna Gora i Mađarska. Poraženi će se sa Grčkom boriti za bronzu.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Grčka – Srbija 7:13 (3:4, 0:2, 0:4, 3:3)

Bazen: Kombank Arena
Gledalaca: 11.000
Sudije: Štampalija (Hrvatska), Aleksandresku (Rumunija)

Grčka: Flekas, Milonakis, Dervisis, Jenudunijas, Fundulis, Pontikeas, Afrodakis 1, Delakas 1, Murikis, Kolomvos 1, Junas 2, Vlahopulos 2, Halanpulos

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 3, Nikić, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 3, Prlainović 2, S. Mitrović 1, B. Mitrović

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter