0
Evroliga

FOTO:STARSPORT

DEMARKUS NELSON: Igra se u Pioniru? Zvezda znači hoće stvarno da pobedi!

Objavljeno: 20.01.16 u 11:55

Crvena zvezda u petak od 20 časova dočekuje Unikahu u 4. kolu Top 16 faze Evrolige, a to će biti i povratak Demarkusa Nelsona „kući“.

Admiral je crveno-bele napustio pre dve sezone, ali se svake bar jednom vrati u Beograd. Prošle godine je kao član Panatinaikosa imao polovičan učinak, a sada ka organizato igre Unikahe se nada pobedama.

– Zaista mi je to zanimljivo, od kada sam otišao, svake godine sam imao priliku da se vratim u Beograd i to je zaista nešto u čemu uživam. Volim da posetim grad, da vidim saigrače, trenera, navijače – prokomentarisao je za Novosti povratak u Beograd Nelson i nastavio:

– Prošle sezone su oba meča bila neizvesna. Prvo smo u Atini uspeli da nadoknadimo rezultatski zaostatak i da slavimo, a u Beogradu je Marjanović pogodio oba slobodna bacanja u poslednjim sekundama. Velika je razlika između tog tima i ovog danas, Cirbes igra na vrhunskom nivou svaki meč ove godine, nosi pravi teret u reketu i on je potpuno drugačiji tip igrača od Bobija. Miler je igrao u NBA ligi, pokazao je kvalitet odmah po dolasku, Kinzija nisam pratio, ali znam dobro kakav je igrač. Odličan je u odbrani i u napadu, ima sjajan prodor, može da pogodi, ali i da asistira. Jović igra fenomenalno, niko nije očekivao od njega da će biti baš ovoliko dobar. Simonović je pretnja na šutu za tri, ali mislim da je ključna reč trenutno tim. Balans u ekipi je veći i da bi ostvarili dobre rezultate moraju da se oslanjaju jedan na drugog i da rade zajedno.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Demarkus Nelson nije znao da se utakmica u petak igra u Pioniru, mislio je da se igra u Kombank areni.

– Stvarno, u „Pioniru“ je? Pa to znači da stvarno hoće a pobede. Ta dvorana stvara neprijateljsku atmosferu i mnogo je bolja za domaće igrače. Možda „Arena“ prima više mesta, ali je ovde prava ludnica. Što se mene tiče, prošle godine sam sjajno dočekan i ta atmosfera me podsetila na poslednji meč na univerzitetu „Djuk“, srećan sam što sam imao priliku da se vratim i da budem iskren tada mi pobeda i poraz nisu toliko značili, hteo sam samo da uživam.

Admiral je istakao da veruje da će Unikaha i Crvena zvezda zajedno u četvrtfinale Evrolige.

– Definitivno mogu! Obe ekipe su u TOP 16 fazi takmičenja i kroje svoju sudbinu. Ova naša grpa je veoma ujednačena i nema jasnih favorita, Zvezda je to pokazala pobedom u Atini i to je samo još jedan dokaz koliko je prednost domaćeg terena bitna – zaključio je Nelson.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter