0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ALEKSANDAR CVETKOVIĆ: Protiv Zvezde do poslednje kapi znoja!

Objavljeno: 20.01.16 u 12:50

Plejmejker Partizana Aleksandar Cvetković dao je intervju za sajt ABA JTD lige koji je HotSport preneo u celosti.

Partizn NIS nastavlja svoj povratak sa dna tabele ka gornjoj polovini nakon dolaska novog trenera Aleksandra Džikića, koji je još neporažen u ovoj sezoni ABA lige sa crno-belima. Ime koje je svakako obeležilo prethodno kolo takmičenja je Aleksandar Cvetković, koji je prikazao vrhunsku partiju u Novom mestu protiv Krke i ponovio najbolji individualni učinak sezone, prethodno postignut jedono od strane Nemanje Vranješa.

Partizan NIS je ostvario jako bitnu pobedu u Novom mestu, uz vašu definitivno najbolju partiju u ovoj sezoni. Kako ste se osećali tokom utakmice?

– Važna pobeda za nas u teškom meču kakav smo i očekivali. Odigrali smo borbenu utakmicu u kojoj ni jednog trenutka nismo odustajali od svog cilja. Na polju samopouzdanja, naravno da prija kada odigrate dobar meč, ali sve je to došlo kao posledica zalaganja cele ekipe.

Vezali ste dve pobede u ABA ligi nakon dolaska novog trenera. Šta je to Aleksandar Džikić promenio u igri Partizana NIS?

– Dve pobede su jako važne za nas, ali ne nameravamo time da se zadovoljimo. Fokusirani smo isključivo na svaku narednu utakmicu, a za analize će biti vremena – rekao je Cvetković za sajt ABA JTD lige.

Trener vas je vratio u prvu postavu. Koliko vam to znači na polju samopouzdanja?

– Verujem da sam radom na treningu i odnosom prema obavezama zaslužio poverenje trenera i svoje minute na terenu. Nije toliko presudno da li se nalazite u startnoj petorci ili ne već da uz pomoć saigrača opravdate ukazanu šansu i donesete ekipi nešto dobro.

Borba za opstanak u ABA ligi je čini se uzbudljivija nego ikad. Šta će biti presudno u preostalih 6. kola?

– Ona ekipa koja bude više verovala u sebe, biće u boljoj poziciji u odnosu na konkurente. Dosadašnji tok prvenstva je pokazao da svako svakoga može da pobedi. Verujem da će odlučivati nijanse.

Partizan NIS će u sledećem kolu odigrati veliki derbi protiv Crvene zvezde Telekom. Kakva su vaša očekivanja?

– Najvažnije je da se borimo i da pružimo svoj maksimum od početka do kraja utakmice. Moramo verovati u sebe i kada igramo dobro, ali i kada grešimo. Očekujem da će svako od nas, kada budemo ušli u svlačionicu posle 40 minuta moći da kaže da je dao sve od sebe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter