0
Vaterpolo

ŠOK ZA HRVATE, BRUTALNA KAZNA OSTAJE: Ništa od pomilovanja reprezentativca olimpijskog šampiona!

Objavljeno: 19.01.16 u 16:51

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani potvrdio je četvorogodišnju suspenziju hrvatskom vaterpolisti Nikši Dobudu zbog kršenja antidoping pravila.

Sud u Lozani potvrdio je odluku FINA, koju je potpisao predsednik Mihael Belof, i objasnio da je odbijena Dobudova žalba koju je podneo 3. avgusta prošle godine.

Dobud (30) će tako najverovatnije završiti karijeru sa 10 medalja sa reprezentacijom Hrvatske, od kojih su tri zlatne – na Olimpijskim igrama u Londonu (2012), prvenstvu Evrope u Zagrebu (2010) i Svetskoj ligi u Almatiju (2012).

Jedan od najboljih vaterpolista olimpijskog šampiona kažnjen je prošle godine jer nije ispoštovao doping proceduru posle utakmice protiv Crne Gore 20. marta u Budvi u okviru Svetske lige.

Sličan slučaj ima i bivši srpski vaterpolista Nikola Rađen, čija će žalba na četvorogodišnju suspenziju FINA biti razmatrana do kraja januara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter