4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

PRVI PUT U SEZONI: Cvetkoviću uspelo što nije nikome iz Zvezde i Partizana (VIDEO)

Objavljeno: 19.01.16 u 09:27

Utakmicom između Crvene zvezde i Metalca u ponedeljak uveče okončano je 20. kolo ABA JTD lige, ali i pre nje bilo je izvesno da će titula najkorisnijeg igrača ove runde otići u ruke Aleksandara Cvetkovića.

Plejmejker Partizana je u pobedi crno-belih protiv Krke u Novom Mestu (75:70) imao indeks korisnosti 42. On je za 28 minuta na parketu postigao 21 poen (6/6 za dva, 1/3 za tri i 6/6 sl. bacanja), ali imao je i tri skoka, sedam asistencija i isto toliko ukradenih lopti, a nad njim je napravljeno sedam prekršaja.


(Izvor: Youtube/EuropeanBasketball TV)

Ovo je ujedno bio i najbolji učinak sezone na jednom meču tačnije Cvetković je izjednačio partiju koju je upravo u duelu sa Partizanom pružio košarkaš Sutjeske Nemanja Vranješ.

Zanimljivo je da je tek u 20. kolu neko od košarkaša Partizana osvojio MVP titulu, a još interesantnije je da za sada niti jedan igrač Crvene zvezde nije imao najzapaženije individualno izdanje u nekoj od prethodnih rundi. Ostalo im je još šest da se istaknu..

Od srpskih igrača ovu titulu osvajali su pored Cvetkovića još i Rade Zagorac (Mega Leks, 1. kolo), Marko Luković (MZT, 4. kolo), Tadija Dragićević (Budućnost, 12. i 13. kolo) i Vuk Radivojević (Igokea, 17. kolo).

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter