0
Evrokup

FOTO: Eurocup/Printscreen

EVROKUP: Vujošević prekinuo Valensijin magični niz, Milosavljeviću falila jedna asistencija za ‘tripl-dabl’

Objavljeno: 19.01.16 u 23:14

Odigrana su prva četiri meča 3. kola druge faze Evrokupa.

Veliko iznenađenje je viđeno u Španiji! Ekipa francuskog Limoža, uspela je da ubedljivo porazi favorizovanu Valensiju, na njihovom parketu, pred gotovo 8.000 gledalaca.

Bivši trener Partizana Duško Vujošević, nije mogao ni da zamisli bolji debi na klupi svog novog tima… Prvo poluvreme utakmice je prošlo u smenjivanju ekipa u vođstvu, da bi se na veliki odmor otišlo sa nerešenih 44:44. Međutim, drugo poluvreme je donelo sjajnu igru gostujuće ekipe, i u odbrani, i u napadu, tako da su drugi deo meča uspeli da dobiju sa čak 20 poena razlike, za konačnih 92:72, i na taj način prekinuli Valensijin magični niz od 28 vezanih pobeda.

U ekipi crnogorskog trenera Vujoševića, najefikasniji je bio Nobel Bongu-Kolo sa 23 poena, dok su po 18 ubacili Ali Traore i Amerikanac Vil Danijels. Bivši košarkaši Partizana Bo MeKejleb i Leo Vesterman su ubacili 10, odnosno dva poena. U domaćoj ekipi je dosta igrača zakazalo, a standardno dobar je bio Bojan Dubljević sa 16 poena. Naš Vladimir Lučić nije bio na svom nivou, i za 15 minuta provedenih na terenu je ubacio šest poena.

U Berlinu je viđena izuzetno zanimljiva utakmica. Ukoliko bi pogledali samo konačan rezultat (82:67), reklo bi se da je ekipa nemačke Albe lagano stigla do svoje druge pobede u grupi, međutim to baš i nije bilo tako…

U prve tri četvrtine ovog meča, pred gotovo 8.000 gledalaca, viđena je potpuno izjednačena borba dva tima, tako da se u poslednjih deset minuta ušlo sa rezultatom 58:58. Tada su izabranici našeg Saše Obradovića podigli odbranu na viši nivo, i do kraja meča primorali Grke na veliki broj promašaja, i dozvolili im da postignu samo devet poena, što je bilo dovoljno za ubedljiv trijumf.

Najistaknutiji u redovima domaćina je bio naš internacionalac Dragan Milosavljević, koji je bio na ivici „trpl-dabl“učinka, sa 16 poena, 10 skokova i devet asistencija, za 36 minuta provedenih na terenu (indeks korisnosti – 32). Odličan je bio i bivši košarkaš Crvene Zvezde Elmedin Kikanović, sa postignuta 22 poena (10/14 za dva ). U redovima Arisa iz Soluna, odličnu rolu su pružili Džerel Mek Nil i Dominik Voters, postigavši po 20 poena na ovom meču.

Ekipa Armanija je isto tako prilično teško došla do pobede 79:71, s obzirom da se u zadnjih 10 minuta ušlo sa minimalnom prednosti litvanske ekipe 54:53. Ipak, popularni “manekeni“ su uspeli da ubedljivo dobiju zadnju četvrtinu i tako ubeleže svoj drugi trijumf u grupi, koji je posmatralo preko 5.000 posetilaca.

Čak pet igrača italijanske ekipe je imalo dvocifren košgeterski učinak, a naš Milan Mačvan je ubacio 13 poena za 33 minuta provedena na parketu. Čarls Dženkins nije imao svoje veče, i ubacio je svega tri poena na meču. Kod gostiju, bolji od drugih je bio Džeraj Grant, sa „dabl–dabl“ učinkom od 15 poena i 12 skokova.

Nemački Oldenburg je uspeo da priredi malo iznenađenje i pred 1.000 domaćih navijača pobedi ekipu Paoka rezultatom 81:68. Gostujući košarkaši su bili bolji tokom čitavog meča i pobeda ni jednog momenta nije dolazila u pitanje. Najzaslužniji za pobedu je bio Amerikanac Brajan Kvejl, sa 15 ubačenih poena i šest skokova, dok je naš Nemanja Aleksandrov dodao devet poena.

U domaćoj ekipi, za koju nije nastupio doskorašnji igrač Crvene Zvezde Sofoklis Skorcanitis, najefikasniji je bio američki košarkaš Vil Hačer sa 17 poena. Od naših igrača, Nikola Marković je odigrao odličan meč (11 poena, 13 skokova), dok su Uroš Duvnjak i Milenko Tepić imali skroman učinak od četiri, odnosno dva poena.

Preostalih dvanaest mečeva ovog kola, su na programu u sredu, 20. januara.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Evrokup, Last 32, 3. kolo:

Utorak, 19. januar:

Grupa I
PAOK – Oldenburg 68:81
Valensija – Limož 72:92

Standings provided by Sofascore LiveScore

Grupa J
Alba – Aris 82:67
Emporio Armani – Neptunas 79:71

Standings provided by Sofascore LiveScore

Sreda, 20. januar:

Grupa G
19.30 Ulm – Banvit
20.45 Bilbao – Bajern Minhen

Standings provided by Sofascore LiveScore

Grupa H
20.45 Strazbur – Hapoel Jerusalim
21.00 Gran Kanaria – Avtodor

Standings provided by Sofascore LiveScore

Grupa K
18.00 Karšijaka – Trento
18.00 Trabzon – Ređo Emilija

Standings provided by Sofascore LiveScore

Grupa L
19.00 Zeljona Gora – Zenit
20.00 Ludvigzburg – Venecija

Standings provided by Sofascore LiveScore

Grupa M
18.55 Makabi Tel Aviv – Uniks
20.30 Olimpija Ljubljana – Nižnji Novgorod

Standings provided by Sofascore LiveScore

Grupa N
19.00 Galatasaraj – Solnok
20.30 Saragosa – Dinamo Sasari

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pripremio: Srđan Krsmanović
[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter