0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

STANIĆ: Odbrana donosi prevagu u duelu sa Makedonijom

Objavljeno: 18.01.16 u 13:35

Darko Stanić, čovek od koga se puno očekuje u meču odluke sa Makedonijom (utorak 18.15) posle godine igranja u skopskom Metalurgu i sticanja statusa rukometnog božanstva…

– Biće to pravi duel, derbi dve ekipe koje imaju podjednaki kvalitet. Očekujem, bez dileme, jednu tešku i neizvesnu utakmicu do samog kraja, mislim da se pobednik neće znati do poslednje sekunde. Svakako će biti ovo zanimljiv duel.

Kao bivši čuvar mreže skopskog Metalurga, veoma dobro znate mane i vrline narednog protivnika…

– Koliko je meni lako ili teško, tako je i na drugoj strani. Znam ja njih, znaju i oni mene, pa ćemo videti ko će koga da nadmudri. Odbrana je ta koja odlučuje! Ona donosi prevagu i pobedu. Ko je bude bolje skockao i ko bude imao raspoloženijeg golmana, taj će se na kraju i radovati. Čini mi se da su ranije odbrane na prvenstvima bile daleko bolje i jače, a sad kao da se više pažnje poklanja napadu. Karakteristika Makedonije je dobra odbrana i sigurno će tome posvetiti najveću pažnju.

Odakle preti najveća opasnost?

– Sa svih strana, moglo bi se reći. Naravno sve kreće od Kirila Lazarova, on je pokretač i udarna igla, ali i ostali momci su sjajni. Kao što sam rekao odbrana je najjače oružje Makedonije, jer oni odatle vuku polukontru i kontru sa Manaskovim.

Kako treba igrati sa njima?

– Jaka odbrana, da se igraju postavljeni i mirni napadi, i obavezno igrati na mali rezultat. Treba sprečiti njihove napade i kontre, zaustaviti Lazarova i posao bi trebalo da bude znatno lakši.

Podsećamo da je našoj reprezentaciji u meču 3. kola grupe A na Evropskom prvenstu u Poljskoj neophodna pobeda protiv Makedonaca kako bi se plasirala u drugu fazu takmičenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter