0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

A SAD ONO PRAVO: Srbijo, bodri svoje šampione!

Objavljeno: 18.01.16 u 13:25

Ulazimo u odlučujuće okršaje na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, gde će podrška publike našim vaterpolistima biti preko potrebna.

Osmina finala Evropskog prvenstva u vaterpolu uspešno je probrođena od strane reprezentacije Srbije, ali pobeda od 10:5 nad Slovačkom nije ostavila utisak kakvom smo se nadali.

Smušeno u napadu, nešto bolji, ali i nesrećni u odbrani, naši ‘delfini’ teško su se izborili sa hrabrim rivalom iz Slovačke. Naravno, poručili su naši da tempiraju formu za završnicu takmičenja, ali bilo je vidljivo da im treba dodatni impuls sa tribina. A njega nije bilo.

Popunjene tribine najavile su atmosferu od koje bi se gostima ‘vezale ruke’, ali od toga, kao ni protiv Francuske, nije bilo ništa. Kao da je i prisutna publika očekivala lopte i udarce samo ka golu Slovaka. A oni su došli sa namerom da naprave senzaciju i pobede evropskog i svetskog prvaka u njegovoj kući.

Svaka čast beogradskoj publici koja je pohrlila u Arenu da vidi kako izgleda ‘srpsko čudo’ bazen u dvorani, ali ako će navijati kao sinoć protiv Slovačke, korisnije je da ostanu kod kuće uz čips i udobnu fotelju.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Navijanje među 11.000 ljudi u Areni uglavnom predvodi grupa dečaka i devojčica iznad novinarske lože sa povicima ‘Srbija, Srbija’ i komentarima ‘Ma samo neka ga da, sve će biti u redu’.

Prekoputa njih, desetak navijača Slovačke zdušno je bodrilo svoje reprezentativce i okruženi srpskim navijačima nadjačali su hiljadu puta brojniju domaću publiku tokom nekoliko tajm-auta, čak i potpuno razgovetnom pesmom svojim miljenicima.

Kako je rekao kapiten Živko Gocić posle utakmice, svi danas igraju vaterpolo i ne može se očekivati da se postignu dva gola iz jednog napada. Posebno jer u Beogradu svi imaju pik da sruše domaćina, svetskog i evropskog šampiona, po mnogima najbolju selekciju ikada.

Zato je ponekad potrebna dobra vibracija sa tribina, ‘cunami’ koji će potopiti protivnika i poneku loptu ‘oduvati’ iz našeg gola, pa što da ne i izvršiti pritisak na sudije.

Mora to još glasnije, bučnije, jače, posebno jer nam sada sledi ono pravo, najzanimljiviji deo prvenstva.

Nisu bitni protivnici, bitni smo mi, a naši će ‘delfini’ pre stići do obećane jagnjetine ako ih publika ka tome pogura. Zaslužili su je, zar ne?

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter