0
Vremeplov

VREMEPLOV: Znate li koji je gol bio najpopularniji ‘skrinsejver’ među navijačima? (VIDEO)

Objavljeno: 17.01.16 u 20:27

Zalet, bomba, jezik napolje – tri koraka do najviralnijeg hita među ljubiteljima fudbala u prvoj deceniji 21. veka.

Svi vrlo dobro znamo ko je i kakav igrač bio Alesandro Del Pjero. Bio je ‘streptomicin’ za mnoge timove, ali je kao dugogodišnji kapiten Juventusa poseban pik imao na milanski Inter.

Ni dueli sa Totijevom Romom, ni utakmice sa Milanom koga je uvek smatrao prijateljskim klubom, ni ‘ratovi’ sa omraženom Fiorentinom, ništa ga nije inspirisalo kao ‘Derbi Italije’ protiv Intera.

Znali su to i ‘nero-azuri’, strahovali od njegovog fudbalskog majstorstva, neretko ga pošteno ‘tukli’ stavljajući trojicu čuvara na njega. Ali kada Aleks loptu namesti da izvede slobodan udarac, onda ne pomažu ni desetorica u živom zidu, a ne bi ni trojica golmana na gol-liniji.

Tako je bilo i 12. februara 2006. godine. Sezona u kojoj je izbio ‘Kalčopoli’. Susret dva tima koja se bore za ‘Skudeto’, još uvek na terenu. Pet minuta do kraja, rezultat je 1:1, a Alesandro Del Pjero namešta loptu na 23 metra od gola Žulija Cezara. ‘Đuzepe Meaca’ je na iglama, svi znaju šta sledi.

(Izvor: youtube / MahatmaGabry)

Koncentracija, zalet, bomba. Lopta je u mreži, a jezik napolju – nastala je čuvena proslava gola legendarnog ‘Pinturikija’.

Bilo je to doba kada je internet još uvek nije imao svako, a i ko jeste morao je dobro da se pomuči da ga ‘nahvata’. Zato su popularni bili mobilni telefoni sa mp3 melodijama i pokretnim slikama, takozvanim, ‘skrinsejverima’.

Poznavao sam druga u školi, inače velikog navijača Intera, koji je oduševljen majstorijom Del Pjera odlučio da upravo ona krasi početni ekran njegovog telefona. I ne samo on, već i milioni ljubitelja fudbala širom Evrope.

 
To je jednostavno tako. Kada je neko majstor, treba mu odati počast, čak i putem pokretne slike na telefonu.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter