0
Ostali sportovi

SVETSKI KUP:Rebenzburg osvojila Flahau

Objavljeno: 17.01.16 u 16:07

Nemica Viktorija Rebenzburg pobednica je veleslaloma u ženskoj konkurenciji održanog u austrijskom Flahau.

Olimpijska šampionka iz Vankuvera bila je najbrža u dve vožnje sa vremenom 2.29,51 minuta. Rebenzburg je svoju 11. pobedu u Svetskom kupu ostvarila za 0,94 sekunde ispred senzacionalne drugoplasirane Ane Drev. Slovenki je ovo prvi plasman na pobednički podijum u karijeri, pa iako je vodila posle prve trke može biti prezadovoljna današnjim rezultatom.

Italijanka Federika Brinjone zauzela je treće mesto, kao još jedina preostala takmičarka u okviru jedne sekunde u odnosu na pobednicu. Austrijanka Eva-Marija Brem morala je da se zadovolji plasmanom na četvrto mesto, čime je zadržala vodeću poziciju u poretku veleslaloma.

Favoritkinje za Kristalni globus Svetskog Kupa, Lindzi Von i Lara Gut, nisu imale uspeha u Flahau. Legendarna Amerikanka izletela sa staze nakon prebrzog ulaska u jednu kapiju, dok je „omalena“ Švajcarkinja posle velike greške uspela da se dokopa tek 19. mesta. Gut je tako samo neznatno uvećala prednost u generalnom plasmanu. Razlika u odnosu na Von sada je 50 bodova.

Skijašice se sele u Italiju, gde će se sledećeg vikenda boriti za bodove u poznatom centru Kortini.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter