0
Vremeplov

VREMEPLOV: U Barseloni samo velemajstori mogu da nose broj 10 (VIDEO)

Objavljeno: 16.01.16 u 19:45

U 116 godina dugoj istoriji Fudbalskog kluba Barselona mnogi fudbalski znalci su prodefilovali kroz klub iz ovog mediteranskg grada.

Jedna fotografija koja kruži internetom pokazuje kakvi majstori ove igre su u poslednje tri decenije nosili dres sa brojem 10, onaj koji je gotovo po pravilu rezervisan za one koji znaju najviše fudbala.

Zanimljivo je da su to kao po nekom nepisanom pravilu bili Južnoamerikanci – Maradona, Romario, Rivaldo, Ronaldinjo i sada Mesi.

Maradona je za Barselonu igrao dve sezone i to neposredno posle Svetskog prvenstva koje je 1982. godine održano u Španiji. Romario je takođe dve takmičarske godine nosio dres Blaugrane i to od 1993. do 1995. godine, što je još važnije on je bio taj koji je Ronalda (onog originalnog uputio najpre na PSV, a potom i na Barselonu).

barsa-10

Rivaldo je u pet sezona ubeležio 182 nastupa i postigao 92 gola, a nešto slabiji učinak za isti period imao je i Ronaldinjo koji je odigrao 145 utakmica i na svom kontu imao 70 pogodaka.

Mesijeva era još uvek traje, a započeta je još 2001. godine u La Masiji, dok je za seniorski tim do sada na 328 utakmica dao 295 golova…

Naravno da je bilo tu i Evropljana i domaćih fudbalera, a među najznačajnijima je svakako Johan Krojf koji je i začetnik sadašnje fudbalske filosofije koju forsira kluv sa Kamp Noa.


(Izvor: Youtube/Nabil Almasry)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter