0
Ostali sportovi

U ATLETSKOM SAVEZU LAKŠE DIŠU: Legle pare, pripreme za OI slede

Objavljeno: 16.01.16 u 21:39

Ministartsvo omladine i sporta uplatilo je Atletskom savezu Srbije prvu ratu od sedam miliona dolara, od ukupno 47 miliona koliko godišnje ulaže u taj sport.

– Dugujemo ogromnu zahvalnost Vladi Srbije, na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem i naravno ministrom za omladinu i sport i Vanjom Udovičićem. Ovaj uplaćen novac garantuje nam mir i sigurnost u redovnim programima, bez ikakvih problema, rekao je generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Ranije je novac za redovan program rada stizao u martu, a dešavalo se da čak bude i u maju, poručuju iz ASS.

– Veoma je bitno da nam sredstva budu uplaćena što pre, kako bi naši olimpijci  i atletičari koji se spremaju da ostvare norme za velika takmičenja mogli da idu na pripreme u toplije krajeve, piše u saopštenju AS S.

Primeri za to su Ivana Španović koja se nalazila na pripremama u Dubaiju, Tatjana Mirković i Mihail Dudaš u Južnoj Africi, Emir Bekrić na Tenerifima, Asmir Kolašinac i Dragana Tomašević u Hrvatskoj, Amela Terzić u Ulcinju, braća Savanović u Baru, Olivera Jevtić u Keniji, kao i redovne pripreme za sve reprezentativce u Baru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter