0
Ostali sportovi

OČEKIVANO: Prevc svetski šampion u ski letovima

Objavljeno: 16.01.16 u 16:35

Peter Prevc ponovo je oduševio svetsku sportsku javnost novim vrhunskim ostvarenjem. Slovenac je tituli na prestižnoj ‘Turneji 4 skakonice’ dodao i svetsku krunu u skijaškim letovima u Kulmu.

Nakon tri leta trijumfovao je ispred Norvežanina Keneta Gagnesa. Nestvarne daljine od 243, 220 i ponovljenih 243 metra odneli su prevagu nad Gagnesovih dvostrukih 236 i 218,5 metara u epskoj borbi dva takmičara. Gagnes je u dva navrata imao skraćeno zaletište i zbog toga je razlika u poenima samo 3,3 u korist svetskog šampiona Petera Prevca.

Na veliku žalost ljubitelja ovog sporta izostala je završna četvrta serija. Snažan vetar zaustavio je nastavak borbe i letove 30 takmičara. Austrijanac Štefan Kraft doleteo je do bronzane medalje čime je spasao ponos najtrofejnije nacije. Norvežaninin Forfang i legendarni Japanac Noriaki Kasai zauzeli su četvrto odnosno peto mesto, sa ipak prevelikim zaostatkom za Kraftom.

Prevc, koji je ubedljivo vodeći u plasmanu Svetskog kupa, nije rekao poslednju reč ove sezone. Ukoliko nastavi za čudesnom formom, dosadašnjim ostvarenjima dodaće i treći trofej, kojim bi svakako ispisao zlatne stranice u istoriji ove nordijske discipline.

U nedelju je na programu ekipno takmičenje.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter