0
AdmiralBet ABA Liga

PO ŽELJI SRPSKIH KLUBOVA: ABA j.t.d. liga najavila promene u Sudijskoj organizaciji

Objavljeno: 15.01.16 u 23:55

Na sastanku u Beogradu od kog se očekivalo dosta, na kraju smo dobili najavu promena u Sudijskoj organizaciji.

Srpski klubovi, pojačani Igokeom, Cibonom i Zadrom tražili su od rukovodstva ABA j.t.d. lige promenu u sudijskoj organizaciji i smenu komesara za suđenje Aleša Kamnikara, ali umesto toga su dobili samo najave promena i – ništa više od toga.

Kamnikar je već ‘smenjen’ u decembru, ali još uvek obavlja svoju funkciju, a kako stvari stoje nije poznato koliko još će biti na tom mestu, kao ni kakve promene se mogu očekivati.

Saopštenje koje opisuje aktivnosti sa današnjeg sastanka koji je trajao još od 17 časova prenosimo u celosti.

Na Skupštini ABA j.t.d. lige, održanoj 15. januara 2015. godine u Beogradu, donet je niz zaključaka koji imaju za cilj dalje unapređenje rada Sudijske organizacije i održavanje maksimalne regularnosti takmičenja.

Na sastanku kome su prisustvovali komesar Aleš Kamnikar i predsednik Sudijske komisije ABA lige j.t.d. Branko Jovanović, u izuzetno konstruktivnoj atmosferi, zaključeno je da menadžment lige i svi klubovi moraju da ulože maksimalne napore kako bi se rad Sudijske organizacije podigao na najviši mogući nivo.

Sa tim ciljem, Skupština ABA j.t.d. lige je ukazala na dalju izgradnju sistema u kome će se izbeći svako preklapanje odgovornosti u radu i obavezama u okviru Sudijske organizacije, kao i neophodnost bliže saradnje sa nacionalnim Savezima i evropskim organizacijama.

Skupština je takođe razmotrila trenutnu situaciju u evropskoj klupskoj košarci i zaključila da se kroz koordinaciju sa svim košarkaškim subjektima mora uraditi sve kako bi ABA liga j.t.d. imala tretman koji zaslužuje – stoji u saopštenju ABA j.t.d. lige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter