0
Košarka

KLS: Nastavak borbe za Superligu, oslabljeni Vrščani dočekuju Borac

Objavljeno: 15.01.16 u 10:30

Danas je na programu uvodni, derbi meč 16. kola košarkaške lige Srbije.

Košarkaši Vršca danas dočekuju čačanski Borac, u okviru uvodnog meča 16. kola košarkaške lige Srbije. Na ovom meču, ali i u nastavku sezone, Vrščani će nastupati značajno oslabljeni, pošto je klub napustio njihov najbolji i najkorisniji igrač dosadašnjeg dela prvenstva, Mladen Jeremić.

On je imao učinak od čak 18 poena po meču u proseku (250 poena na 14 odigranih mečeva) i prosečni indeks korisnosti 19. Preseliće se u Rumuniju, pošto je potpisao ugovor sa ekipom iz Temišvara, te će se tako pridružiti koloniji srpskih igrača koji već nastupaju u rumunskom šampionatu (Marko Marinović, Nikola Malešević, Ivan Žigeranović, Uroš Lučić, Slobodan Dunđerski…).

Ovaj rođeni Lozničanin je u karijeri nastupao za više naših timova – Borac, FMP, Hemofarm, Igokea, Metalac, ali i za italijansku Ređanu (sadašnja Ređo Emilija) i venecuelansku ekipu Bukaneros de La Guajra. Bio je i eprezentativac Srbije u takmičenjima mlađih kategorija.

Meč će je na programu od 18 sati, a igra se u vršačkom Milenijumu, uz slobodan ulaz.

Da podsetimo, ekipu Vršca narednog utorka očekuje i veoma važan meč finala kupa Srbije, koji će odigrati protiv FMP-a u svom Centar Milenijumu, a ekipa koja pobedi će izboriti direktan plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
KLS, 16. kolo

Petak, 15. januar
18.00 Vršac – Borac Čačak

Subota, 16. januar
17.00 Smederevo 1953 – Spartak
17.00 OKK Beograd – FMP
18.00 Beovuk 72 – Napredak Rubin
19.00 Tamiš – Vojvodina Srbijagas
19.00 Jagodina – Konstantin

Nedelja, 17. januar
13.00 Mladost Admiral – Sloga
[/stextbox]

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pripremio: Srđan Krsmanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter