5
Evroliga

ITALIJANI PROMENILI KURS: Da li je ovo šansa za Zvezdinu A licencu? (FOTO)

Objavljeno: 15.01.16 u 19:17

Novi momenti u raspodeli snaga između ‘dve Evrolige’ i trci za A licencu koju izvorna Evroliga dodeljuje najboljim timovima.

U danima kada se verovatno donose poslednje odluke Saveza oko toga uz koje će evroligaško takmičenje stati, stiže informacija oko italijanskih i francuskih klubova.

Naime, poznati košarkaški portal ‘Sportando’ piše da će timovi iz Francuske i Italije sledeće sezone učestvovati u FIBA Ligi šampiona koja će okupljati 32 kluba, a za koju će dva mesta gotovo izvesno dobiti srpski klubovi.

Međutim, izuzetak će biti jedino Olimpija Milano koja će ipak igrati ULEB-ovu Evroligu. Još uvek nije potvrđeno, ali ovaj tim bi trebao da potpiše 10-godišnji ugovor sa Evroligom. Potvrda se još uvek čeka.

Kako su Francuzi prišli FIBA, to implicira da će najverovatnije ABA liga dobiti mesto, tačnije šampion bi definitivno igrao u Evroligi.

Takođe, sve ovo potencijalno otvara i mogućnost dobijanja A licence za Crvenu zvezdu. Hoće li tako zaista biti, pokazaće se u vrlo bliskoj budućnosti.

FOTO: Screenshot
FOTO: Screenshot
0
0

5 Komentara

  1. Treba iskljucivo gledati interes Zvezde, i prikloniti se onom jatu koje nas hoce,,, Najvaznije je od svega da Zvezda i naredne sezone igra EL,,, To odrzava klub u elitno jato, donosi prihode, dize rejting i sve ostalo,,, Ne sumnjam da ce mudri Covic doneti najbolju odluku!

    0
    0
    Odgovori
    • Jel to neka frkica da ne dobijemo stvarno? Znaju oni skim su imali posla kad je vama nisu dali. Nego sta bi, ispadate li iz ABA lige?

      0
      0
      Odgovori
    • Vidi se da nemas pojma,ne prati se samo koliko je ko igrao godina Evroligu da bi dobio licencu vec i da li ima probleme sa budzetom,kako mu radi omladinska skola,itd. Zvezda hvala Bogu nema probleme sa parama,juniori imaju fantasticne rezultate posto su nedavno osvojili Evroligu i 5 Evroliginih turnira pre toga a igrali su i jos nekoliko finala…Pioniri osvojili turnir koji glasi za nezvanicnog prvaka Evrope…Seniori pored te kako kazes dvije godine u kojima su igrali prvi krug i top 16 Evrolige igraju i ovu sezonu u top 16 EL tako da je to tri a ne dve godine,a pored toga tj ne davno pre toga su imali dosta uspeha u zadnjih 10ak godina u Evrokupu, igrali su i 2 cetvrtfinala Evrokupa 2005/06 i 2006/07,top 16 su igrali 4 puta 2007/08,2008/09,2009/2010 i 2012/13…1 polufinale 2013/14,tako da informisi se malo pre nego komentarises bez pokrica jer za A licencu nije bitno da li si igrao 2 ili 3 godine EL vec rezultati u zadnjih nekoliko i kusur godina od seniora do pionira,kao i finansije,rad sa mladjim kategorijama,marketing,navijaci,organizacija utakmica itd…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter