0
Tenis

AUSTRALIJAN OPEN: Nezaustavljiva Ivana Jorović u trećem kolu kvalifikacija!

Objavljeno: 15.01.16 u 09:47

Naša teniserka Ivana Jorović se plasirala u poslednje kolo kvalifikacija u Melburnu, pobedivši u dva seta igračicu iz Kineskog Tajpeha Kai-Čen Čang 6:4, 6:2.

U noćašnjem meču odigranom na terenu 15 kompleksa u Melburnu, srpska teniserka je prilično lagano izašla na kraj sa 136. teniserkom sveta,  Kai-Čen Čang.

U prvih osam gemova, viđena je izjednačena borba, uz jednu razmenu brejkova, i došlo se do rezultata 4:4. Nakon toga, u devetom gemu prvog seta, naša Ivana dolazi do još jednog brejka, koji je uspela i da potvrdi u sledećem servis gemu. Na taj način je i okončan prvi set – 6:4 za našu teniserku.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nakon toga, reklo bi se da je srpska igračica rutinski meč privela kraju. Drugi set dobila je sa 6:2, i  na taj način sebi otvorila put ka glavnom žrebu. Ona  je na meču čak pet puta oduzela servis protivnici (brejk lopte 5/9).

Ivana će se u trećoj, a ujedno i poslednjoj rundi kvalifikacija za glavni žreb sastati sa amerikankom Nikol Gibs, koja je noćas bila bolja od hrvatske teniserke Jane Fet 6:2, 7:6. Gibsova se trenutno nalazi na 105. mestu WTA rang liste, a postavljena je za drugog nosioca kvalifikacija.

Taj meč će biti odigran prvi po redu na terenu 13, a počinje u 02.30h po našem vremenu.

Pripremio: Srđan Krsmanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter