0
Domaći fudbal

FOTO: Aleksandar Ilić

NIŠLIJE U KINI: Ko će se suprostaviti Piksiju?

Objavljeno: 14.01.16 u 09:30

Fudbaleri Radničkog otpočeli su u subotu pripreme za nastavak sezone, trenutno treniraju na Čairu a već u nedelju ih očekuje putovanje u Kinu.

„Real sa Nišave“ odigraće dve utakmice na turneji, prvu u četvrtak 21. januara protiv dvanaestoplasiranog Lajoning Honguna u Šantou. A tri dana kasnije odmeriće snage sa Gvanžua RF, koji se nalazi poziciju ispod u kineskom šampionatu . Gvanžua sa klupe predvodi proslavljeni napadač reprezentacije Jugoslavije i rođeni Nišlija, Dragan Stojković Piksi, koji je baš u Radničkom počeo svoju blistavu karijeru.

Nakon gostovanja u najmnogoljudnijoj zemlji, uslediće pripreme u Sloveniji, Milan Rastavac će na turneji u Kini poverenje ukazati sledećim igračima: Aleksandar S. Jovanović, Andreja Apostolović, Miodrag Todorović, Nikola Mitrović, Radoš Bulatović, Darko Bulatović, Marko Tomić, Vladimir Đorđević, Miloš Krstić, Saša Marjanović, Nikola Ašćerić, Petar Đuričković, Aleksandar Mršević, Vladimir Bogdanović, Marko Blažić, Nemanja Lakić Pešić, Aleksandar M. Jovanović, Marko Mrkić, Mladen Mitrović, Miloš Petrović i Krstić Petar.

Pored azijskog, Radnički je ostvario proboj i na afrički kontinent. Tim sa Nišave uspostavio je saradnju sa najuspešnijim klubom Afrike Asante Kotoko SC, ekipa iz Gane važi za najuspešniji tim Afrike u prošlom veku sa podrškom od preko 10 miliona navijača. Saradnja će se sastojati od razmene igrača kao i odigravanja prijateljskih mečeva. Već u toku proleća Ganjani će odmeriti snage sa niškim timom na Čairu.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter