3
Vremeplov

VREMEPLOV: Veče kada je Maradona ‘maltretirao’ Bajern u Minhenu (VIDEO)

Objavljeno: 13.01.16 u 20:10

Mnogi se i dan danas pitaju kako na ovoj utakmici nije viđeno nekoliko crvenih kartona.

Bio je 5. april, 1989. godije. Igrao se revanš polufinala Kupa UEFA, u kojoj je tada legendarni Dijego Armando Maradona uzdigao „mali“ Napoli do neslućenih visina.

Nije to izdanje najmasovnijeg evropskog takmičenja bilo golgeterski u znaku omalenog Argentinca, ali jeste kada se radi o asistencijama. To su osetili i fudbaleri Bajerna, koji su naleteli na tada vrlo čvrst i uigran tim iz Napulja.

Svaka akcija podrazumevala je Maradonu, nijedna nije prošla bez njegovog kontakta sa loptom. Saigrači su ga tražili kod svakog dodavanja i to, naravno, sa razlogom.

Svojom brzinom bio je neuhvatljiv, snažnim nogama mogao je da izdrži svaki duel, a fudbalskom inteligencijom izludeo je čak i uvek disciplinovane Nemce. Toliko, da su ga pošteno ‘prebili’ po nogama, neretko i preterivali u tome, pa je pravo čudo kako glavni arbitar nije pokazao nekoliko kartona crvene boje.

Poneo je modrice kao uspomene Maradona, ali i plasman u finale. Nije postigao gol, iako mu je poništen jedan u prvom poluvremenu, ali je u nastavku ‘namestio’ dva Brazilcu Antoniju de Oliveiri Filju Kareki za konačnih 2:2 u Minhenu i ukupan trijumf od 4:2.

(Izvor: youtube)

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter