0
Vremeplov

VREMEPLOV: Nepriznati evrogol koji je ‘ubio’ Engleze i pokrenuo revoluciju u fudbalu! (VIDEO)

Objavljeno: 13.01.16 u 17:47

Moglo bi se reći da je upravo ovaj detalj sa utakmice između Nemačke i Engleske na Mondijalu u Južnoj Africi promenio noviju istoriju fudbala.

Nemci protiv Engleza, kud ćete veći rivalitet. Nisu i neće nikada prestati njihova netrpeljivost. I to se, hteli igrači to da priznaju ili ne, uvek kao preko ‘indiga’ preslika i na ‘zeleni tepih’.

Osmina finala Svetskog prvenstva u fudbalu. Nemačka vodi sa 2:0 golovima Miroslava Klosea i Lukasa Podolskog. Međutim, Engleska je odgovorila silno, sa nekoliko sjajnih prilika i samo pet minuta posle drugog gola nemaca Apson je prepolovio prednost ‘pancera’.

Krenuo je potpuni juriš Engleza. Nemačka u beznađu još jednom kleca već u sledećem napadu. ‘Parabolu’ Frenka Lamparda niko, pa ni hobotnica Manuel Nojer na golu, ne bi mogao da uhvati. Lopta se od prečke odbija dobrih pola metra u gol i izlazi napolje. Ceo stadion je video da je ‘džabulani’ prešao gol-liniju, samo nije Horhe Larionda, urugvajski arbitar koji je potpuno ‘ugasio’ Engleze.

(Izvor: youtube / Mark James)

Čak se i selektor ‘gordog albiona’ Fabio Kapelo poradovao pogotku, a onda u neverici gledao Lariondu kako mirno pokazuje da se igra nastavi. Potpuni krah. Engleska se posle toga više nije oporavila, a Tomas Miler je u 67. i 70. minutu dokusurio grogiranog rivala.

(Izvor: youtube / FAI Channel)

Još u samom prenosu engleski komentatori su spominjali ime Sepa Blatera i najavili da se nešto po ovom pitanju mora preduzeti. I bilo je tako. Nedugo zatim na evropske utakmice uvedena su dodatna dva arbitra uz gol-aut liniju čiji je glavni zadatak da signaliziraju ukoliko lopta pređe zamišljenu gol-liniju.

Od ove sezone otišlo se i korak dalje. Isti ti Englezi su na utakmicama Premijer lige uveli gol-tehnologiju. Sudija dobija signal ukoliko je lopta celim obimom ušla u gol i to se, za sada, pokazalo kao vrlo efikasna metoda.

Nikada nećemo saznati šta bi bilo da je Larionda priznao evrogol Lamparda, ali i to je fudbal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter