0
Ostali sportovi

FOTO : STARSPORT

ŽIVKO GOCIĆ: Nije lako kada se protivnik brani celu utakmicu

Objavljeno: 12.01.16 u 21:51

Na konferenciji za medije posle utakmice sa Maltom, posle doping kontrole, pojavili su se Živko Gocić i Branislav Mitrović.

Kapiten Živko Gocić, inače strelac dva pogotka večeras, bio je raspoložen posle lake i ubedljive pobede nad Maltom rezultatom 20:2.

– Zahvalio bih se publici koja je bila u Areni. Divan je osećaj igrati pred toliko ljudi. Navijači su znali kakva će biti utakmica i ipak su došli u velikom broju. Videli ste sve u bazenu, sledeća utakmica protiv Francuske će biti malo zanimljivija, ali bi sve osim naše ubedljive pobede biti veliko iznenađenje – izjavio je Živko Gocić na konferenciji za medije.

Golman Branislav Mitrović pohvalio je pristup ovakvoj utakmici u kojoj se unapred zna pobednik.

– Kada igrate ovakve utakmice, morate da zadržite ovakav nivo igre, zbog nastavka takmičenja i zbog renomea koji imate i imena koje nosite. Na kraju krajeva i zbog ovakve publike koja nam daje snagu za naredne partije. U sledećoj utakmici sa Francuskom očekujemo nešto ozbiljniji otpor. Bili su nam gosti kada smo ih jedva pobedili, pa i današnja njihova partija protiv Hrvatske, ali očekujemo pobedu – rekao je golman Branislav Mitrović.

Gocić je na pitanje da li je Srbija želela da poštedi Maltežane odgovorio da nije bila namera da se ponizi protivnik, ali se našalio da rezultat to i ne potvrđuje.

– Ako se ne varam bilo je 20:2, nije rezultat kojim bi Maltežani mogli da se pohvale. Od početka su igrali neki vid ‘antivaterpola’, stajali su na 12 metara od gola. Verujte da nije tako lako postići 20 golova kada se protivnik konstantno brani. Nije bilo prilika za kontranapade sa manjim brojem igrača, već samo ekipnih kontranapada i tako uspeli najveći broj golova da postignemo – istakao je Živko Gocić.

Sledeću utakmicu Srbija igra u četvrtak protiv Francuske, takođe od 20:15h.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter