3
The Best Of

VREMEPLOV: Rus koji je prodao ‘zlatnu kopačku’ da bi mogao da preživi (VIDEO)

Objavljeno: 12.01.16 u 23:49

Samo oni najveći zaljubljenici u „bubamaru“ se sećaju Olega Saljenka, Rusa koji je 1994. godine bio najbolji strelac Svetskog prvenstva.

Sada već zaboravljeni as dospeo je ponovo u žižu javnosti objavom da prodaje „zlatnu kopačku“ osvojenu 1994. godine kao najbolji strelac Mundijala u SAD. Tada je napadač Valensije postigao šest golova za „baćuške“, koliko i Stoičkov za Bugarsku, ali je laskavo priznanje pripalo njemu zbog manjeg broja odigranih utakmica. Zanimljivo je to da je Oleg Saljenko čak pet pogodaka postigao na jednoj utakmici i to
protiv Kameruna 6:1.

Od tada karijera ruskog napadača je krenula nizbrdo, a „penzionisao“ se 2001. godine u Pogonu. Ostao je bez novca, te je odlučio da najveći uspeh u karijeri, osvajanje „zlatne kopačke“ unovči. Organizovao je aukciju, a početna cena je bila oko 500 hiljada dolara. Brzo su stigle ponude, Saljenko je želeo da ona ostane u Rusiji ili Ukrajini, ali je po svemu sudeći završila u Saudijskoj Arabiji.

Evo i kako je Oleg Saljenko „terorisao“ Rože Milu i drugare:

(Izvor: YouTube/EveryFourthYear)

0
0

3 Komentara

  1. I sad bi trebalo da nam ga bude žao…sigurno je zaradio pristojan novac u karijeri,ali verovatno je to otišlo na skupa kola,odela,prostitutke,a kad je sprcao sve onda ajde da hvatam malo na sažaljavanje…uzmi prijatelju nešto radi,bar u toj Rusiji ima posla koliko hoćeš po Sibiru,pa zaradi

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter