0
Košarka

FOTO: TWITTER

I DALJE BOLJI OD KARIJA: Marjanović otkrio ko mu daje krila, a nije Red Bul (VIDEO)

Objavljeno: 12.01.16 u 19:15

Nakon još jedne odlične partije koju je pružio u dresu San Antonio Sparsa srpski košarkaš Boban Marjanović otkrio je tajnu uspeha.

On je u meču protiv Bruklina za samo 13 minuta na terenu postigao 13 poena, a zasluge za to pord saigrača pripisao je i publici koja mu pruža podršku gde god se pojavio to podelio je sa svojim saigračima.

– Uživam na terenu svakog puta. Publika me podržava i daje mi dodatnu energiju. Ne pijem Red Bul, ali oni mi daju krila, aludirao je na čuvenu reklamu za energetsko piće bivši centar Crvene zvezde.

Zanimljivo je da u odnosu na minutažu odnosno vreme na terenu Boban Marjanović i dalje ima najbolji učinak u celoj ligi (tzv. PER 36). Naime, Bobijev indeks po tom parametru je 32,1 pošto bi da u proseku igra 36 minuta beležio 26,8 poena i 13,7 skokova, dok je sa druge strane najbolji strelac lige Stef Kari po toj statistici prvi koji prati Marjanovića jer njegov PER na 36 minuta iznosi 31,6.

Srpski reprezentativac je ove sezone odigrao 22 meča za San Antonio na kojima je prosečno na terenu provodio 7,6 minuta i za to vreme beleži 5,3 poena, tri skoka, 0,6 blokada i po 0,3 asistencije i ukradene lopte.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter