0
Ostali sportovi

POČINJU I DAME: Nokti im ne smetaju, jer Srbija ih zove!

Objavljeno: 11.01.16 u 13:40

Pored muške vaterpolo reprezentacije koja je sinoć deklasirala Hrvatsku na otvaranju Evropskog prvenstva u Kombank areni, danas će se srpskim navijačima predstaviti i ženska vaterpolo selekcija. Protivnik našim damama na startu takmičenja biće Nemačka od 17:15h.

Ženski vaterpolo u Srbiji nalazi se na početku, a verujemo da će EP u Beogradu biti početak stvaranja velike istorije, poput one koju u poslednjih nekoliko godina pišu zlatni momci iz nacionalnog tima. Devojke su pred start takmičenja poručile naciji da ne treba biti u euforiji, ali da bi im podrška još kako dobro došla u borbama sa, ipak, jačim protivnicama.

Ženska vaterpolo reprezentacija se nalazi u grupi B sa Nemačkom, Hrvatskom (sreda 17:15h), Španijom (petak, 15:45h), Italijom(nedelja, 15:45h) i Francuskom (utorak, 19. januar, 17:15). U četvrtfinale će proći četiri reprezentacije koje će se ukrstiti sa grupom A i tako formirati žreb do same završnice.

Šta očekivati? Hrabro srce naših devojaka i borbu do poslednjeg zaveslaja. Rezultat možda neće doći na ovom prvenstvu, ali će uz adekvatan rad sigurno stići na nekom od sledećih. Selektor Vlada Bajković ima poverenje vaterpolo javnosti u Srbiji, a to je, složićete se, vrlo važno na svakom početku.

Na njegovom spisku su: Vladana Jovetić, Emilija Aleksandrović, Boglarka Rudič, Ivana Ćorović, Tijana Jakovljević, Jelena Vuković, Dragana Ivković, Kristina Miladinović, Lara Luka, Jovana Pantović, Jovana Dujović, Jovana Milovanović i Teodora Rudić.

Kako su same rekle, ne smeta im što ne nose duge nokte kao sve ostale devojke. Bave se onim što vole i još imaju priliku da se bore pod zastavom svoje države. Veća motivacija im ne treba. Kao ni publici koja će imati zaista jedinstvenu priliku da na prelepom bazenu u Areni vidi nešto sasvim novo u sportu koji joj je doneo toliko radosti.

Stoga, devojke – srećno vam bilo!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter