2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD: Zvezda se ponovo kockala, ali je uspela da preživi nalet Olimpije (VIDEO)

Objavljeno: 11.01.16 u 18:47

U jednom od derbija 19. kola ABA j.t.d. lige Crvena zvezda je savladala Olimpiju u Ljubljani rezultatom 77:69 (16:23, 24:13, 24:15, 13:18).

Još je navijačima Crvene zvezde u lošem sećanju prva utakmica ove dve ekipe u šestom kolu ABA j.t.d. lige. Tada su crveno-beli poraženi posle gotovo dve godine u ‘Pioniru’, kada se radi o utakmicama regionalnog takmičenja, a na svu muku Luka Mitrović je doživeo tešku povredu zbog koje još uvek odsustvuje sa parketa.

To je bio razlog više da se Crvena zvezda ‘osveti’ Olimpiji zbog tog poraza i pobedom se vrati u trku za drugim mestom sa Cedevitom. Ali i pored toga škripalo je u odbrani izabranika Dejana Radonjića i to je pružalo blagu prednost Olimpiji u prvoj deonici.

Sedam poena razlike iz prvih deset minuta igre brzo se istopilo, a iako se igralo sa dosta grešaka na obe strane, na isteku prvog poluvremena gosti iz Beograda stigli su do serije kojom su preokrenuli rezultat i na veliki odmor otišli sa ‘plus četiri’ – 36:40.

Drugo poluvremene je počelo tako što se razigrao bivši košarkaš Zvezde Sava Lešić. Nikako nije uspevao da ga zaustavi Kvinsi Miler, pa je stanje na semaforu vrlo brzo došlo u ‘rezultatsku klackalicu’.

(Izvor: youtube / ABA liga j.t.d.)

Kada ekipa kakva je Crvena zvezda tokom većeg dela meča kuburi sa šutem sa distance, u jednom momentu i to mora da proradi. To je usledilo upravo u završnici treće četvrtine kada su trojke pogađali Marko Gudurić uz faul, Marko Simonović dva puta i Kvinsi Miler, te je šampion Jadrana u poslednji kvartal ušao sa 13 poena viška.

U sličnom ritmu nastavilo se i na početku poslednjih 10 minuta, Zvezda je išla i do maksimalnih 17 poena prednosti i činilo se da je pobednik već tada bio poznat. Ali domaći tim se nije predavao i uspeo je da napravi seriju 12:0 na tri minuta pre kraja i zaplaši Beograđane prilaskom na minus od samo četiri poena.

Imao je Zek Rajt i prodor kojim bi doveo utakmicu na jedan posed, ali je napravio faul u napadu. Na drugoj strani crveno-beli su posle dva ofanzivna skoka došli do trojke koju je pogodio Kvinsi Miler, tako da je na 40 sekundi do kraja sve bilo rešeno.

Do kraja je Zvezda rutinski privela meč kraju, opravdala ulogu favorita i zabeležila 14. pobedu u regionalnom takmičenju.

Najefikasniji na ovom susretu bio je Kvinsi Miler sa čak 24 postignuta poena i osam skokova. Pored njega jedini dvocifreni u timu Crvene zvezde bio je još Maik Cirbes sa 13 koševa. Na drugoj strani, Lešić je postigao 16, a Zagorac 11 poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ABA JTD, 19. kolo

Rezultati:

Ponedeljak, 11. januar

Olimpija – Crvena zvezda 69:77
21.00 Igokea – Mega Leks

Petak, 8. januar

Tajfun – Zadar 66:82

Subota, 9. januar

Metalac – Krka 83:77

Nedelja, 10. januar

Cedevita – Budućnost 57:81
Partizan – Cibona 85:82
MZT – Sutjeska 71:75

[/stextbox]

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter