0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

NA BRDU UPALJENI MOTORI: Čuka ponovo u pogonu

Objavljeno: 10.01.16 u 16:04

Prošlo je vreme odmora. Ponovo je u pogonu prvi tim FK Čukarički. U prostorijama kluba na Banovom brdu šefu stručnog štaba Zoranu Popoviću javilo se 27 igrača.

Evo i spiska, golmani: Nemanja Stevanović, Nikola Petrić, Dušan Čubraković, odbrana: Filip Stojković, Nikola Janković, Đorđe Bašanović, Lukaš Pjasentin, Bojan Ostojić, Đorđe Đurić, Sava Radić, sredina: Nikola Zvrko, Branislav Janković, Obeng Regan, Dragoljub Srnić, Dušan Lagator, Petar Bojić, Igor Matić, Saša Jovanović, Tijago Galvao, Erhan Mašović, Stefan Šapić, Zehrudin Mehmedović, Vanja Zekić (proba), napad: Andrija Pavlović, Nenad Mirosavljević, Nemanja Radonjić, Staniša Mandić.

– Kao što vidite u Čukaričkom je uvek radno. Ugovore su potpisali trojica novih igrača, to su Đorđe Đurić iz pljevaljskog Rudara, Dušan Lagator iz podgoričke Mladosti i Nemanja Radonjić koji je stigao kao pozajmljeni igrač Rome. Na probi je Vanja Zekić iz FK „Stanišić“. Ako ćemo realno, osim igrača koji su došli, nama su najveća pojačanja to što su se oporavili Tijago i Regan. Na proleće očekujemo mnogo više od Mandića i Bojića. Onda, priključili smo i četiri omladinca, Mašovića, Mehmedovića, Radića i Šapića. Igrači iz omladinske škole moraju da dobiju šansu, samo je pitanje trenutka. Zaista bih voleo uvek da jedan izbije u prvi plan. Kao što je to uradio Partizan sa Živkovićem. Ali to ne zavisi od mene, to je pitanje za Popovića, kazao je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

Pored dolazaka, biće naravno i odlazaka o čemu je takođe govorio Matijašević.

– Pojedini će verovatno otići na probu, dok Dejan Boljević i Marko Ranđelović imaju opcije da promene sredinu. Tu nećemo praviti problem i verovatno će napustiti Čukarički. Očekujemo da će doći još jedan, možda i dvojica igrača, na pozicijama špica i levog beka. Za sada većina ostaje.

U narednih šest meseci Čukarički će učiniti sve što je moguće da prvenstvo završi u vrhu tabele.

– Želimo Evropu. Nadam se da drugo mesto neće uticati na igrače negativno, već da budu bolji. Hoćemo da na kraju sezone bude u prve tri ekipe Superlige – jasan je Matijašević.

U javnosti su bile spekulacije da se Partizan intersuje za nekoliko igrača Čukaričkog, Bojana Ostojića, Nemanju Stevanovića i Filipa Stojkovića.

– Bilo raznih priča. Čuo sam se par puta sa ljudima iz Partizana, ali više zbog praznika, a ne zbog posla. Nije bilo konkretnih razgovora. I u bliskoj budućnosti ne verujem da će ih biti. Bar ne do 18. januara kad počinje zvanično prelazni rok. Iz inostranstva postoji određeno intersovanje za neke igrače, međutim, ništa konkretno što bi bilo vredno pažnje.

Medijima je naročito zanimljiv bio dolazak Nemanje Radonjića iz Rome.

– Pričao sam sa njim jednom pre nego što je došao. Verujem da je Nemanja svestan da puni 20 godina i da mu je ovo lepa prilika da se vrati u fudbalski svet, jer je odavno iz njega izašao. Nema ga fudbalski nigde. To što je potpisao za Romu ili za neki drugi klub, ništa ne znači, ukoliko ne bude igrao i za nekoliko godina može da bude zaboravljen. Rekao mi je da želi da se vrati da igra. Eto mu šanse. Ako se bude profesionalno ponašao niko mu neće stati na put, već mu pomoći. Drugačije ne može da bude. Ako bude drugačije, onda će sam sebi napraviti problem. Mislim da je dovoljno inteligentan da je shvatio koliko je do sada sam sebi pravio problema i da mu to više nije potrebno. Lično mu želim sve najbolje, objasno je Matijašević.

Kad je reč o Liju Adiju, on je prema rečima sportskog direktora, još na odmoru.

– Čekamo da se vrati i da pričamo. Sa njim imamo ugovor na godinu dana i u narednom periodu videćemo da li će ostati. Nikola Karaklajić je dobio papire i ide u drugi klub. Radovanović je na pozajmici u Zemunu. Dolazi sutra, pa ćemo videti šta i kako.

Kako je i najavljeno iz Italije je stigao kondicioni trener. Stručnom štabu se priključio kao pomoćni trener Žarko Ćurčić koji je vodio generaciju 2001. godišta u Čukaričkom.

– Kondicioni trener je preporuka iz Rima. Već svi dobro znaju da vlasnik Čukaričkog Dragan Obradović u stalnom kontatku sa rukovodiocima Rome i da postoji jedan oblik saradnje. I Nemaja Radonjić je došao u dogovoru Dragana Obradovića i Valtera Sabatinija. Pre nekoliko dana Obradović i Sabatini su bili na sastanku i više informacija imaćemo uskoro. Za dalje ne bih znao, ali kad bude nešto više, svakako da ćemo obavestiti javnost – zaključio je Matijašević.

Sutra i prekosutra se nastavljaju lekarski pregledi prvotimaca. Prvi trening je u sredu od 16 časova na Banovom brdu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter