1
AdmiralBet ABA Liga

DŽIKIĆ VIDEO DOBRE I LOŠE STRANE: Ne smemo da igramo kao devojčice!

Objavljeno: 10.01.16 u 22:16

Trener Partizana Aleksandar Džikić ostvario je pobedu na svom debiju na klupi crno-belih i to u utakmici za infarkt protiv Cibone.

Posle utakmice je razdvojio dobro od lošeg, a prvi utisak mnogih, pa i njega je pad Partizana u završnici i gubitak prednosti od čak 17 poena.

– Moramo da igramo čvršće. Ne možemo da igramo kao devojčice ako hoćemo rezultate – bila je svakako kritika na račun pada igre u poslednjih pet minuta.

Bilo je i dobrih stvari:

– Pobedili smo i to je najvažnije. Nismo fizički jaki, ne možemo da podnesemo kontakt, ali smo se ’fajtali’ sa jednom fizički velikom ekipom. Imali smo čak 21 skok u napadu. Nismo odigrali najpametnije, ali jeste bilo borbeno i niko ne može da ode kući i da kaže da nam je bilo svejedno. Da se razumemo, neće ovi igrači od mene košarku naučiti. Ali ponešto mogu da nauče, a sve zavisi od toga šta će uložiti od sebe. Jeste, promašili smo neke zicere, neke trojke su bile ishitrene, ali je sve u redu dok se vidi želja – izjavio je Aleksandar Džikić.

Strateg Partizana je i pokušao da objasni veliki pad u završnici utakmice.

– Fizika i psihologija su krivci za taj pad. Možete da zamislite kad su nam došli na jedan razlike. Lopta se poveća, obruč smanji, a parket postaje klizav. Raduje me ipak ta pozitivna energija. Mnogo su ovi momci tu važni, a moje je da to uklopim. Moramo nešto da uradimo, a nemam lidera kojeg bi podržavao. Lideri se rađaju, ali se i stvaraju, ali nisam siguran da imam takve igrače. Generalno, to je problem u evropskoj košarci – zaključio je trener Partizana.

Bilo je i atraktivnih poteza igrača Partizana, a evo i ko ih je dočekao u svlačionici posle utakmice.

0
0

1 Komentara

  1. Bravo Dzile, nemamo lidera (to stalno pisem), kako na terenu, tako i van njega, ali za razliku od ugasenih imamo Sveto ime Partizan, svoji smo na svome i jasno se vidi i pokazuje snaga, pamet i znanje Grobara prema potencijalnom kupcu i namestenoj kupovini ispod „zita“, koja nece proci, samo TRANSPARENTNO , javno i SVI zajedno da odrzimo Svetinju i ponovo napadamo sam VRH Evropske kosarke !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter