0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DOBRE VESTI ZA MEGU: Zagorac ponovo u stroju

Objavljeno: 10.01.16 u 14:38

U ponedeljak 11. januara od 21 sat Mega Leks gostuje Igokei u okviru 19. kola ABA lige.

Tim Dejana Milojevića će u Laktašima pokušati da dođe do 3. uzastopne pobede i tako se još više približi plasmanu u plej-of. Raspoloženje u ekipi je na još višem nivou imajući u vidu da će Rade Zagorac biti u sastavu ekipe prvi put posle povrede koju je doživeo još u 1. kolu.

Ipak, kapiten Mega Leksa neće ulaziti u igru na meču protiv Igokee a trener Dejan Milojević je na tu temu izjavio sledeće:

– Oporavak Zagorca teče po planu i očekujemo da zaigra u meču protiv Tajfuna. Fizički je spreman ali kod njega još uvek postoji određena doza straha pri ulasku u duele i mi nećemo požurivati njegov povratak dok taj strah ne nestane u potpunosti, izjavio je Milojević i okrenuo se duelu sa Igokeom:

– Igokea je dobar tim protiv koga igramo u nezgodnom momentu imajući u vidu da vode borbu za opstanak. Promenili su dva, tri igrača čime su pokazali da traže reakciju ekipe i očekuje nas veoma težak meč. Naš cilj je plej-of i nedostaje nam još par pobeda da dođemo do njega. Potrebno je da nastavimo u dobrom ritmu i da sa dovoljno agresivnom igrom u odbrani nametnemo našu igru. Verujemo u to što radimo, u svakom meču idemo na pobedu i nadam se da ćemo biti uspešni i u Laktašima, završio je Milojević.

Mega je u prethodnom kolu bila ubedljiva protiv Zadra sa 87:61 dok je Igokea poražena na svom terenu od MZT-a sa 70:86. Mega posle 18 kola zauzima 4. mesto na tabeli sa 12 pobeda i 6 poraza dok je Igokea na deobi poslednjeg mesta sa skorom 6-12. Mega Leks i Igokea su se u ABA ligi do sada sastajali 5 puta uz skor 3-2 u korist Igokee. U poslednjem susretu odigranom u šestom kolu ove sezone, Mega je u uzbudljivom meču slavila sa 69:68.

Boris Savović pre svega ističe da je izuzetno zadovoljan uklapanjem u tim Mege:

– Ekipa me je u startu sjajno prihvatila pa je samim tim uklapanje u igru Mege, kako sam i očekivao, bilo brzo. Uživam u radu sa igračima i stručnim štabom jer svi daju 100 odsto svojih mogućnosti na treningu i na utakmicama,
rekao je Savović i nastavio:

– Imamo svoj put ka plej-ofu i sledeća prepreka je Igokea. U pitanju je vrlo iskusna ekipa na čelu sa Radivojevićem koja poseduje kvalitet. Potrebno je da odigramo agresivnu odbranu tokom svih 4o minuta meča i na taj način da pronađemo put do još jedne pobede koja će nas približiti našem cilju, plasmanu u plej-of, završio je Savović.

Utakmica je zakazana za ponedeljak 11. januar od 21 sat u Sportskoj hali Laktaši. Meč će direktno prenositi TV Arena Sport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter