6
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĐILAS ŠTITI ZVEZDU: FIBA Evroliga nam nudi dva mesta, ali…

Objavljeno: 10.01.16 u 19:15

Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da bi najmanje dva tima iz ABA lige učestovovalo u novoj FIBA Evroligi.

Međutim, kako je otkrio predsednik KSS-a, još uvek se čeka da se reši rasplet na relaciji sa Evroligom.

– FIBA Evropa i FIBA svet bi 18. januara trebalo da iznesu svoj predlog o Evroligi. Mi smo predlagali, čini mi se da je prihvaćeno, da sportski kriterijum bude najvažniji, da bude veći broj učesnika, da ima kvalitet i finansijsku opravdanost, kao i da se brzo svede na 16 najboljih. Za region je najvažnije da bi toj ligi bilo zagarantovano dva mesta i još nekoliko kroz kvalifikacije – rekao je Đilas novinarima u hotelu „Kraun plaza“.

Đilas je dodao da će Srbija sigurno imati mesto, ukoliko ne bude imala prohodnost preko regionalnog takmičenja.

– Ako Srbija sama ide u Evroligu, trebalo bi sigurano da u njoj bude naš prvak, a možda i još neko u kvalifikacijama. U isto vreme Evroliga ima svoj koncept. Zvezda igra u Evroligi i nećemo da uradimo nešto što bi ugrozilo njeno učešće. Želimo da vidimo koja od dve sile će pobediti kako bismo se jačem carstvu priklonili – zakjučio je Đilas.

0
0

6 Komentara

  1. Svaka cast Djilasu, podrska za njega,,, Sto se EL tice, odmah se prikloniti FIBI koja nam nudi 2 mjesta,,, ULEB je jedna obicna profiterska organizacija! Ne smemo dozvoliti da propustimo EL naredne sezone, niposto! Samo napred,,,

    0
    0
    Odgovori
  2. Tajkun se već izjasnio da će Zvezda biti prvak u našoj ligi!! On je predsednik KSS??? Verovatno će svi da oćute ovu provokaciju. Neverovatno je šta se radi!

    0
    0
    Odgovori
    • Zvezda je trenutno najbolja, ali to što je najbolja ne znači da će biti prvak. Ili nešto predsednik KSS već zna?

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter