10
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD: Partizan pokidao živce navijačima, režirao pravu dramu i nekako preživeo (VIDEO)

Objavljeno: 10.01.16 u 20:53

Košarkaši Partizana prekinuli su niz od četiri poraza i u ‘Pioniru’ savladali Cibonu rezultatom 85:82 (26:23, 22:19, 25:17, 12:23).

Uvertira u ‘jugoslovenski derbi’ dva tima koji se bore za opstanak u regionalnoj košarkaškoj ligi svima je dobro poznata. Petar Božić je smenjen, Aleksandar Džikić postavljen za prvog trenera Partizana, a to je naišlo na odobravanje Grobara i emotivan doček i od strane majke novog trenera crno-belih.

Verovali su navijači kluba iz Humske da će šok terapija uroditi plodom, zato su i gotovo popunili dvoranu ‘Pionir’ i pružili neophodan vetar u leđa svojim igračima. I u tome su uspeli, pošto je Partizan krenuo vrlo dobro i efikasno u napadu. Postigao je 26 poena u prvih 10 minuta, ali i primio 23, pa nije stekao osetniju prednost.

Slično je bilo i u nastavku meča, Partizan je imao jedan nalet koji je mogao da mu donese dvocifrenu razliku i sigurniji nastavak meča, ali su se ‘Cibosi’ uvek vraćali pre svega šutem sa distance i pogotcima Joksimovića, Žižića i Rozića se održavali u životu.

(Izvor: youtube / Partizan video materijal)

Ipak, treća deonica donela je možda i odluku o pobedniku, jer su crno-beli konačno ‘zategli’ u odbrani i uspeli da se odlepe na više od 10 poena razlike. Vanja Marinković je napokon počeo da pogađa svoje šuteve, Kevin Džons je bio na svom nivou, a Edo Murić je bio boljitak u redovima Partizana koji je bio možda i prevaga u tim momentima.

(Izvor: youtube / Partizan video materijal)

Zakucavanjem Vrapca posle sjajne asistencije Vilsona Partizan je stigao do 16 poena prednosti, a ‘Pionir’ je eksplodirao u ekstazi.

(Izvor: youtube / Partizan video materijal)

Međutim, od tog momenta domaći tim kao da je ušao ‘u maler’, ništa nisu uspevali da pogode i to je doprinelo tome da Cibona napravi seriju 17:2 za potpuni povratak u meč – bilo je 80:79 na dva minuta do kraja.

Ništa Partizan nije pogađao u tim momentima, a Florens je na drugoj strani doneo potpuni preokret poenima iz prodora. Raspad igre Partizana nisu uspevali da zaustave ni podrška sa tribina i tajm-aut Aleksandra Džikića, ali jeste Čedomir Vitkovac sa linije penala za novih pola koša prednosti.

Nadovezao se i Aleksandar Cvetković za ‘plus tri’, dok je na drugoj strani Nik Slavica pogodio prvo, promašio drugo, a loptu je uhvatio Žižić, pa i on promašio oba bacanja.

Reviju slobodnih bacanja nastavio je Edo Murić polovičnim učinkom, a Hukić i Siriščević nisu uspeli da pogode trojke i Partizan je napokon uspeo da zabeleži pobedu.

Najefikasniji je bio igrač Cibone Marin Rozić sa 20 postignutih poena, dok je u timu Partizana VItkovac bio najbolji sa 15, Džons je postigao 14, dok su Marinković i Murić dodali po 11 koševa.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ABA JTD, 19. kolo

Rezultati:

Metalac – Krka 83:77

Nedelja, 10. januar

Cedevita – Budućnost 57:81

Partizan – Cibona 85:82

21.00 MZT – Sutjeska

Ponedeljak, 11. januar
17.00 Olimpija – Crvena zvezda
21.00 Igokea – Mega Leks

Odigrano u petak:

Tajfun – Zadar 66:82

[/stextbox]

 

0
0

10 Komentara

  1. Ovo je bila jedna od dve pobede,koje će postići do kraja prvenstva,druga će biti protiv Zadra,sve ostalo gube i ispadajuNe vidim koga mogu da pobede na strani a kod kuće da dobiju Cedevitu i Zvezdu je naučna fantastika.I ovo je bilo čupavo i da nije bilo sudija da ih poguraju,već sada bi ispali.Čak i da imaju isti broj pobeda,sa ekipama na dnu tabele,imaju slabiji međusobni skor i tako im nema spasa.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter