9
Košarka

FOTO: STARSPORT

PRVO, PA MUŠKO – ŠOU DŽIKIĆA: Nemamo magiju, ali imamo ‘čika Čedu’, propasti ne smemo! (VIDEO)

Objavljeno: 08.01.16 u 14:51

Pred utakmicu protiv Cibone u 19. kolu ABA j.t.d. lige, Aleksandar Džikić zvanično je predstavljen kao novi trener KK Partizan.

Prvi je reč uzeo Miroslav Berić, prvi potpredsednik Partizana i zamenik predsednika Nikole Pekovića, koji je bio pun hvale o Aleksandru Džikiću.

– Svi znamo ko je Aleksandar Džikić, ponikao je u Partizanu, malo ljudi zna da je tu od 1991. godine. Njegovo srce kuca crno-belo – bio je kratak Berić, a zatim je reč predao novom strategu crno-belih:

– Nemam nešto puno da pričam, kapiram da novinari imaju pitanja, ako nemate, još bolje, biće kratko. Situacija je takva kakva je, tim je takav kakav je. Nadamo se najboljem. Gledajte, ova moja odluka je potpuno iracionalna, ne bih proširivao priču, da se sad traže razlozi i objašnjenja. Nisam nešto puno ni vagao – bile su prve reči Džikića kao trenera Partizana.

Međutim, vrlo brzo je imao šta da kaže i prokomentarisao je novog centra Derela Vilijamsa.

– Primarna stvar u dovođenju centra Derela Vilijamsa je cajtnot u kom smo sada. Do 10. januara moraju da stignu svi papiri za registraciju u ABA ligi. Radilo se o odluci za 24 sata, imali smo imena na stolu, ne možemo da uzmemo igrače iz ABA timova, pa smo pratili druge. Odlučili smo se za momka koji je u trenažnom procesu, trebaju nam igrači sa mišićima u reketu. On je prvi skakač belgijske lige, pomoći će nam da uradimo ono što se od nas očekuje. Ne očekujte čuda, ali morali smo da pojačamo tim – rekao je Džikić, a najiskusnijeg Čedomira Vitkovca je oslovio sa ‘čika Čeda’.

Već je obavio nekoliko treninga na kojima je video sa čime raspolaže u ekipi.

– Jedan deo posla je pokušati da se što pre vrati samopouzdanje. Ne možes da se baviš sportom ako ne veruješ u sebe. Jedna stvar je kad im ja pričam da su dobri, a druga kad na osnovu onoga što si uradio vec gradiš samopouzdanje. Ne uči se kosarka u tri treninga. Bice devet – deset igrača u rotaciji, po potrebama, videćemo kako ce sve da ide. Ako pobedimo u nedelju, već ćemo malo lakše da dišemo. Svakog vikenda cemo kupovati jos jednu nedelju, pa još jednu, pa još jednu… – u dahu je pričao Džikić.


(Izvor: WebTV)

Kako je ranije bio pomoćnik Duška Vujoševića, za očekivati je da ponekad podseti na njega.

– Možda u nekom drugom klubu, ali u Partizanu imas obavezu prema navijačima i ljudima koji su pravili Partizan pre tebe. Ali, sve to moraš da znaš pre nego sto dođeš u Partizan. Teška je situacija, tako je kako je, ali propasti ne smemo. Razmotricemo eventualne promene u strucnom stabu, ali sada je utakmica u nedelju glavni fokus Partizana. Priželjkujem pun ‘Pionir’ – istakao je strateg Partizana.

0
0

9 Komentara

  1. Milos Obilic rece neka se zove zvezda,a car LAZAR kada je zvezda neka bude crvena a stadion cemo uzeti od JUGOSLAVIJE pa uzecemo i boju dresova i postacemo pravi srpski klub sa vitezovima COVIC ,CEDO ,TERZIC,KOKEZ,……..itd i tako nastade pravi srpski klub sa naj vecim vitezovima srbije hahahahaha, uvek sam rekao da postoje Srbi i juda Srbi vi ste verovatno u ovoj drugoj skupini.

    0
    0
    Odgovori
  2. Molim simpatizere Crvene Zvezde iz Zeleznika da se ne javljaju, razumeo sam strah proteklih godina, ali zasto se sada plasite Partizana koji se bori za opstanak? Da nisu kompleksi u pitanju?

    0
    0
    Odgovori
  3. Pun Pionir Grobara u nedelju, za nas Partizan, za Slobodu i Dizanje glasa protiv Organa unistavanja najvece Srpske Svetinje i Ikone Kk Partizana !!!

    0
    0
    Odgovori
    • Najveca srpska svetinja i ikona,veceras igra EL.Druga stvar je sto sami sebe tesite da vas neko drugi unistava,da je stvarno tako,ne bi imali 6 stranih igraca u timu i jedan od najstarijih timova u ligi.Ti momci nisu dosli da igraju za semenke i kikiriki,nego za prilicno dobru svotu novca.Unistavate sami sebe a glavni faktor razloga,sto ste na tom mestu i sto gotovo sigurno ispadate iz lige je bivsi trener i najveci demagog u Srbiji,Vujosevic.

      0
      0
      Odgovori
      • Ha,ha ha…pa vi ste samo jedan instant klub i zapamti da Crvena zvezda u izvornom obliku vise ne postoj,a ugasio ju je Partizan najveci brend i jedini ponos Srbije!

        0
        0
        Odgovori
  4. Pun Pionir Grobara u nedelju, za nas Partizan, za Slobodu i Dizanje glasa protiv Organa unistavanja najvece Srpske Svetinje i Ikone Kk Partozana !!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter