0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

TRIJUMF ZA KRAJ: Srbiji utešna pobeda protiv Belgije

Objavljeno: 08.01.16 u 16:10

Odbojkaši Srbije savladali su Belgiju sa 3:1 u poslednjem kolu grupne faze kvalifikacionog turnira u Berlinu za odlazak na OI.

Ni Srbija ni Belgija pred ovaj meč nisu imale šansu da se plasiraju u polufinale i nastave pohod ka Olimpijskim igrama, pa su se i poslednjem kolu borile za utešnu pobedu i treće mesto u svojoj grupi.

Prvi set dosta lako pripao je srpskim odbojkašima koji su ga rešili u svoju korist rezultatom 25:18. Izjednačili su Belgijanci u sledećem i to sa 21:25, ali su identičnom merom uzvratili izabranici Nikole Grbića.

Četvrti deo utakmice protekao je u serijama, a najveću prednost imala je selekcija Belgije pri rezultatu 18:13. Tada je Nikola Grbić zatražio tajm-aut, rekao svojim igračima da ako do kraja osvajaju po dva poena, a gube jedan, pobediće.

Oni su prevazišli čak i njegove reči, osvojili pet vezanih, a potom i nastavili u istom ritmu za konačnu pobedu od 25:21 i ukupnih 3:1 u setovima.

Srbija je tako takmičenje završila na trećoj poziciji koja ih neće odvesti u polufinale, gde će iz naše grupe otići Poljska i Nemačka.

Srbija tako neće imati mušku selekciju u Rio de Žaneiru, dok su dame svoje mesto čekirali tokom 2015. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter