8
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: Zvezda ne ume protiv Fenera i Željka Obradovića (VIDEO)

Objavljeno: 08.01.16 u 22:02

Crvena zvezda je ubedljivo poražena od Fenerbahčea 65:88 (20:23, 8:18, 18:22, 19:25) u drugom kolu Top 16 faze Evrolige.

Crveno-beli ne znaju da igraju protiv Fenerbahčea. Najbogatiji klub Turske četvrti put ove sezone je savladao Crvenu zvezdu, a ovoga puta na „vrelom“ parketu Pionira pred oko sedam hiljada Delija. „Streptomicin“ za četu Dejana Radonjića bili su Datome i Veseli, koji su zatrpavali koš domaćeg tima.

Učenici Željka Obradovića su odlično otvorili utakmicu i poveli sa 7:0. Zvezda u tim trenucima nije dala koš skoro tri minuta. Ipak, crveno-beli su smogli snage da se vrate u utakmicu i dođu na 20:20, ali je prednost posle prve četvrtine gostima doneo Dikson košem uz faul. Druga četvrtina je rešila pitanje pobednika. Serija od 6:0 odvela je Fener na u tom trenutku maksimalnih „plus devet“ 29:20. Uspela je Zvezda još jednom da se vrati 27:29, ali je to bio poslednji trzaj. Fenerbahče preko sjajnog Datomea, Diksona, Antića i Veselog pravi novu seriju i ide na poluvreme sa 41:28.

Treća četvrtina je samo bila pečat na dobru igru tima sa Bosfora. Nije dugo trebalo Fenerbahčeu da ode na 49:31, a kasnije i nedostižnih „plus 20“ 57:37. Crvena zvezda se sredinom poslednje deonice vratila na pristojnih „minus 11“ 56:67, ali je Željko Obradović na vreme shvatio da je „vrag odneo šalu“ i na teren je vratio Diksona, a izveo „omladinca“ Ugurlua. Veseli je lupao blokade, u napadu zakucavao iz dodatnog napada, Datome i Dikson su „zatrpavali“ trojkama za konačnih i ubedljivih u korist „kanarinaca“ 88:65.

(Izvor: YouTubE/Nation Sports)

Datome je utakmicu završio sa 21 poenom, Dikson je „upisao“ 17, a Veseli 15 uz 15 skokova i čak šest blokadi. Antić je imao 12 poena, Bogdanović sedam, a Kalinić nije nervirao Delije, te se nije „upisao“ u listu strelaca. Crvena zvezda je imala samo jednog raspoloženog igrača, Milera sa 21 poenom. Svi ostali su podbacili, te ne čudi da su crveno-beli na skoru 0-2 posle dva kola, a Fenerbahče sa 2-0.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – FENERBAHEČE 65:88 (28:41)

CRVENA ZVEZDA: Kinsi 6, Rebić, Dangubić 4, Lazić 1, Micić 5, Tejić, Simonović, Gudurić 9, Jović 8, Miler 21, Cirbes 5, Štimac 6.
FENERBAHČE: Hikman 2, Hersek, Judo 12, Mahmutoglu, Antić 12, Bogdanović 7, Jurtseven, Ugurlu 2, Veseli 15, Dikosn 17, Datome 21.

[/stextbox]

0
0

8 Komentara

  1. Sa pola snage milovanje grobara, nisu hteli jako da ne bude divljanja znaju s kim imaju posla.

    Djordjević, Pavlović, Raduljica i Gist sledeća hahaha

    Radonjić i ostali vodjini držte gaće

    0
    0
    Odgovori
  2. Najbolji i najuspesniji trener Srbije svih vremena-ZOC, covek koji je ispisao Srpsku crno-belu istoriju, uveo KK Partizan u klub besmrtnih, u kosarkasku Legendu Srbije, Evrope i Sveta, nastavlja sa „terorom“ naturcika u crveno-belim omrazenim mu dresovima, u ma cijem „vlasnistvu“ trenutno bili, da li kkcz ili Fmp njemu je svejedno, jednako ih ponizava i postavlja stvari na njihovo prirodno mesto-DNO DNA i u rupu !!! Veseli Jan, BB i ZOC , hvala Vam na divnoj kosarkaskoj utakmica sa vama, nasim dragim Grobarima i bracom u glavnim ulogama…!!!… .!. xxaaxxaa .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter