0
Vremeplov

VREMEPLOV: Znate li da se finale Kupa šampiona igralo i na beogradskoj Marakani i da je bilo jedno od najposećenijih!? (VIDEO)

Objavljeno: 07.01.16 u 19:00

Što je danas gotovo nezamislivo, desilo se pre više od četiri decenije…

Bilo je to 30. maja, 1973. godine, Beograd je bio fudbalski centar sveta, na „Marakani“ igralo se finale, tadašnje preteče Lige šampiona – Kupa evropskih šampiona, između tada branioca trofeja Ajaksa i Juventusa.

Holandski tim je utakmicu rešio praktično u 5. minutu igre, golom, tada 22-godišnjeg Džoni Repa, rezultat 1:0 ostao je na snazi do kraja meče i Ajaks je, tada, po treći put za redom podigao trofej.

Ova utakmica ostala je upamćena po jednoj od najvećih poseta u istoriji finala Lige šampiona, na stadionu je prisustvovalo 93.500 fudbalskih duša.

Bilo je to senzicionalno veče, pre početka meča čula se himna: „Hej Sloveni…“. Zvezdaši su navijali za Ajaks, Partizanovci za Juventus, naravno zbog boja na dresovima ova dva kluba.


(Izvor: Youtube/Kucamo na vrata zaboravljenih asova)


(Izvor: Youtube/CrniGruja)

Pripremio: Marko Plavšić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter