0
ATP

AU, KAKVA LEGENDA: Neverovatan, ali zaista neverovatan potez američkog tenisera (VIDEO)

Objavljeno: 07.01.16 u 11:59

Doduše, ispravniji naslov bi bio „Kud plovi ovaj brod“, ali dobro, Božić je, da ne mračimo bez potrebe…

Potez američkog tenisera u rangu je onog koji je svojevremeno izveo Paolo di Kanio, kada je na meču protiv Evertona, nakon povrede Evertonovog golmana rukama uhvatio loptu, umesto da je poslao u praznu mrežu i doneo svom Vest Hemu pobedu. 

Neću vam pisati detaljnije o potezu koji je Džek Sok izveo protiv Lejtona Hjuita, jer svakako predstavlja nešto što morate videti. Osvrnuo bih se samo na jednu stvar, koja je tako u duhu današnjeg praznika, a koju neverovatno lako zaboravljamo… zašto stvarima koje bi trebalo da su uobičajene, poput fer pleja, sportskog duha… pridajemo toliki značaj, kada bi one trebalo da su uobičajena pojava i stvar vaspitanja svakog pojedinca?

I ključno pitanje – da li veličanjem ovakvih stvari njih podstičemo, ili jednostavno sebi dajemo oduška, hvatajući se za pojedinačne slučajeve kako bismo sebi i svom okruženju naivno dokazali da je sportski duh, u svojoj suštini, još uvek živ?

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter