0
Ostali sportovi

FOTO: HOTSPORT

VANJA UDOVIČIĆ: Srbija je uvek dobar domaćin

Objavljeno: 02.01.16 u 10:31

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić kazao je da pripreme za Evropsko prvenstvo u vaterpolu u januaru dobro napreduju.

Udovičić kaže da je prošle sedmice obišao radove u Areni u kojoj će, kako je podsetio, za to prvenstvo biti postavljen bazen.

– Za 4. januar je predviđeno puštanje vode u bazen kada ćemo praktično najaviti početak samog Evropskog prvenstva – kazao je Udovičić gostujući u jutarnjem dnevniku RTS.

– Jedinstveno za to takmičenje jeste što će prvi put se evropsko prvenstvo odvijati u jednoj hali, a za gradjane će to biti prilika da pogledaju utakmice vaterpola i da vide kako izgleda kad se bazen stavi u Arenu – dodao je Udovičić.

– Srbija je uvek bila fenomenalan domaćin i uvek smo uzimani kao parametar za neka naredna takmičenja“, rekao je Udovičić izrazivši uverenje da je Vateropolo savez i preduzeće Vaterpolo Evropsko prvenstvo dobro odradili posao – istakao je ministar.

Na pitanje da li je previše od muške reprezentacije Srbije očekivati zlato na prvenstvu, bivši vaterpolista je samo odmahnuo rukom.

– U prethodnih devet takmičenja su osvojili zlato i pokazali da su sazreli za velika dostignuća i da na pravi način mogu da uđu u olimpijsku godinu gde je krajnji cilj naravno OI u Riju. Ovo je idealna prilika da pozovemo građane da posete vaterpoliste i i da ih pozdrave i da pošaljemo sliku u svet da je Srbija sportska nacija – istakao je Udovičić.

Ministar je naglasio da mu je drago što može da kaže da sportisti koji osvoje medalju sada u roku od nedelju dana dobijaju nagradu.

– Želim da se zahvalim svim ministrima koji su prepoznali značaj sporta u Republici Srbiji i posebno premijeru koji je postavio sport kao prioritet – poručio je Udovičić.

Ministar naglašava i da vlada Srbije želi da u olimpijskoj godini pošalje jasnu poruku sportistima da razmišljaju o pripremama.

– Ne samo da su u 2015. godini isplaćene sve nagrade već unapred i sredstva za sve programe, poput stipendija, priprema svakom Savezu kako bi mogli da planiraju svoj program a sportisti imali uslove da odu na takmičenja – kazao je Udovičić.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter