4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

STEFAN JOVIĆ: Za sada je ovo polusezona iz snova, naša grupa u EL je lakša u odnosu na drugu

Objavljeno: 30.12.15 u 10:54

Plejmejker Crvene zvezde, Stefan Jović, smatra da individualno i timski gledano, barem za sada, ima sezonu iz snova.

U opširnom intervjuu za B92, Stefan Jović, koji je projektovan da ove sezone bude zamena Gaelu Mekelu, ali se kvalitetnim partijama izborio za mesto startera ali i rekordera Evrolige po broju asistencija na jednom meču, analizirao je lični i timski dosadašnji učinak.

– Povreda Mekela u tom trenutku otvorila mi je vrata da narednih dve-tri nedelje držim poziciju jedan zajedno sa Rebom: dočekao sam spreman tu priliku da budem startni plejmejker, to sam želeo i drago mi je da sam ove sezone dobio više minuta i veću slobodu. Za sada je ovo polusezona iz snova, ne računajući dva kiksa koja smo imali kod kuće – rekao je Jović.

On se, potom, osvrnuo i na svoj napredak koji je ostvario u igri.

– Mislim da sam najviše napredovao u šutu sa distance, tu negde oko penala, kao i u trojkama u ’spot-ap’ situacijama. Ono što je ipak najvažnije jeste da pored mene i cela ekipa gura kako treba, tu akcenat stavljam na mlađe, i da na taj način pomažem timu, što i jeste posao plejmejkera – volim da kažem da u asistenciji uživaju dva igrača, a u košu samo jedan – dodao je Jović.

Na kraju, on je analizirao i grupu koju su njegovi crveno-beli dobili u Top16 fazu Evrolige u kojoj će igrati sa  Anadolu Efesom, Fenerbahčeom, Darušafakaom, PAO-om, Unikahaom, Lokomotivom iz Kubanja i Cedevitom.

– Lakša je nego druga grupa, ali sve ekipe su pokazale kvalitet. Biće još teže jer smo pregurali već deset utakmica, a sada nas čeka novih 14. Cilj nam je da igramo još bolje, pa dokle doguramo, ali sportski je da se nadamo prolazu dalje. I pred početak prve faze manje-više su govorili da ćemo služiti za koš-količnik, nije bilo mnogo optimista, ali smo demantovali sve i pokazali da uprkos svim promenama i povredama ova ekipa može da uradi nešto. Nismo dozvolili da neki ubedljivi porazi ostave traga i verovali smo u svoj rad. Isti recept potreban nam je i za Top 16 fazu – podrška navijača, vera u sebe, pa šta bude – podvukao je Jović.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter