1
Evroliga

FOTO: MEGA LEKS

USPEH ZA MLAD TIM MEGA LEKSA: Juniori u finalu turnira u Rimu

Objavljeno: 29.12.15 u 09:55

Juniorski košarkaši Mega Leksa plasirali su se u finale kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige u Rimu, pošto su u ponedeljak zabeležili dve pobede.

Mega je u prvom meču dobila Umana Rejer Veneciju sa 67:77 da bi nekoliko sati potom u odlučujućem meču deklasirala Unikahu sa 87:44.

U finalu turnira od 18 časova, izabranici Nenada Čanka će igrati protiv domaćina turnira, italijanske ekipe Stelaazura.

Pobednik tog susreta će se plasirati na finalni juniorski turnir Evrolige koji će biti na programu od 12. do 15. maja u Berlinu.

– Posle teške situacije u kojoj smo se našli posle prvog dana, očekivala nas je prvo utakmica sa timom Umana Rejer gde smo uspeli na kraju da slavimo i da dođemo u priliku da sami odlučujemo o plasmanu u meču sa Unikahom. Ispostavilo se da je prepodne bilo malo teže i kad smo prešli taj stepenik, zaigrali smo još bolje – rekao je trener Nenad Čanak.

– Protiv Unikahe smo dali svoj maksimum u odbrani na koju smo se prvenstveno koncentrisali iako nam je bila potrebna pobeda od devet poena razlike da bi sigurno prošli dalje. Uz sjajnu odbranu, u napadu smo išli posed po posed što je na kraju dalo sjajan rezultat. Spremamo se za finale gde bi pobedom izborili put u Berlin na finalni turnir – naglasio je Čanak.

0
0

1 Komentara

  1. „Samo“ im jos FALI JAKO IME KLUBA ZA KOJI CE SE TI MLADI IGRACI STO BOLJE PRODAVATI, A TO BI MISKO ZELEO DA BUDE KK PARTIZAN, ALI GROBARI, DA LI MI TO ZELIMO..??!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter