0
Ostali sportovi

FOTO: HOTSPORT

RIO 2016: Srpski sportisti najavljuju juriš na medalje

Objavljeno: 29.12.15 u 19:30

Ministar omladine i sporta u vladi Republike Srbije Vanja Udovičić priredio je danas prijem za srpske sportiste, čestitao im na izvanrednim rezultatima u 2015. godini i poželeo im da naredna, olimpijska 2016. godina, bude još bolja.

Specijalizovani statistički sajt za sport „Infostrada“, koji svakog meseca „izbacuje“ procene u vezi sa osvajačima medalja na Olimpijskim igrama našoj zemlji već nekoliko meseci predviđa sedam odličja.

Zanimljivo je da među njima nema aktuelne olimpijske šampionke u tekvondou Milice Mandić, koja nas je ohrabrila izjavom da će i u Riju jurišati na najviši plasman, kao što je to bio slučaj i Londonu.

– Naravno da mi je cilj da osvojim jop jedno olimpijsko odličje i verujem da mogu da ponovim uspeh od pre četiri godine. Pored mene što se tiče tekvondoista u Brazil će verovatno putovati i talentovana Tijana Bogdanović i Damir Fejzić, koji je bio član olimpijskog tima i u Londonu, kazala je Mandićeva.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

Prilikom obraćanja sportistima i predstavnicima medija ministar Udovičić je naglasio da niko od srpskih sportista neće putovati u Braziil bez ambicija, a njegove reči nam je potvrdila Maja Ognjenović, kapiten ženske odbojkaške selekcije.

– Mislim da je vreme da donesemo i olimpijsku medalju i tako popravimo utisak od pre četiri godine. Ove godine smo pokazale da možemo da igramo i pobeđujemo selekcije iz samog svetskog vrha, pa zašto to ne bismo ponovile i u Riju, optimistična je Ognjenovićeva.

Pored Novaka Đokovića i vaterpolo reprezentacije zlatnoj medalji najbliži je aktuelni svetski prvak u rvanju grčko-rimskim stilom Davor Štefanek, a on ulogu favorita prihvata oberučke.

– Moj cilj je medalja i na Olimpijskim igrama gde će mi konkurencija biti i nešto slabija nego na Svetskom prvenstvu. Poslednju olimpijsku medalju rvanje je našoj zemlji donelo još davne 1984. godine, vreme je da se to promeni, siguran je u sebe Štefanek.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

U ime kajakaške selekcije prijemu je prisustvovala Nikolina Moldovan koja je za čitaoce pričala o svojim i ambicijama reprezentacije u 2016. godini.

– Nas pre Olimpijskijih igara očekuju tri Svetska kupa i Evropsko prvenstvo i ta takmičenja će nam poslužiti kao odlična provera za ono najvažnije. Sve zavisi u kojim ću se disciplinama nadmetati u Riju, ali ja sam u najboljim godinama kada je naš sport u pitanju i mislim da je sada prilika da ostvarim najbolje rezultate. U kajaku je došlo do smene generacija, ali bez obzira na to ima dosta odličnih mladih takmičarki pa nikome od nas neće biti lako, rekla je Nikolina Moldovan.

Srpski sportisti su do sada izborili 70 olimpijskih viza u 10 sportova, što je i dalje manje u odnosu na 116 koliko ih je učetvovalo u Londonu, ali brojno stanje bi moglo znatno da bude promenjeno pošto u pojedinim sportovima i dalje traju kvalifikacije. Srbija pre četiri godine osvojila četiri odličja, jednu zlatnu, jednu srebrnu i dve bronzane medalje, a nadamo se da će iz Rija doneti makar dve ili tri više.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter