0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

KOLIKO ĆE MICIĆ POMOĆI? Radonjić umereni optimista pred početak TOP 16 faze

Objavljeno: 29.12.15 u 16:02

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Istanbul gde će protiv Anadolu Efesa odigrati poslednju utakmicu u tekućoj godini.

Crvena zvezda takmičenje u TOP 16 fazi počeće utakmicom protiv Anadolu Efesa u Istanbulu, gde će nastupiti u nešto izmenjenijem sastavu u odnosu na prvi deo takmičenja.

Međutim, samo jedan od dva pojačanja moći će da nastupi u ovom susretu. Vasilije Micić će biti u rosteru, dok će

Tarensa Kinzija publika biti u prilici da vidi 4. januara, kada crveno-beli u okviru 18. kola ABA j.t.d lige budu dočekali Cedevitu.
 
– EFES predvođen trenerom Dušanom Ivkovićem ima ove godine tim koji sigurno sa puo razloga može da očekuje visok plasman i završnicu. Ekipa ima sjajnu centarsku liniju sa Braunom, Danstonom , dva odlična pleja, i 2 sjajna šutera, uz izvanredne i talentovane mlade domaće igrače. U odličnoj su formi, gledajući završnicu prvog dela Evrolige, i pred početak TOP 16 faze. Ipak, otputovali smo u Istanbul sa željom da pružimo dobru partiju, svesni kvaliteta i uz respekt prema protivniku – rekao je Radonjić.
 
Ono što najviše zanima navijače jeste koliko će moći da pomogne novo pojačanje Vasilije Micić, koji će zameniti Markusa Vilijamsa na mestu plejmejkera.
 
– Vasa Micić je odradio samo dva treninga, biće u timu, videćemo u kojoj meri može da nam pomogne za ovu utakmicu. Ostali momci su zdravi i spremni. Svesni smo da neće biti lako, ali imamo i mi svoju želju i nadamo se dobroj utakmici – objasnio je Radonjić.
 
Tešku utakmicu očekuje i prvotimac Nemanja Dangubić.
 
– Očekuje nas jako teška utakmica protiv izuzetno kvalitetne ekipe, koja ima najviše ambicije i koju predvodi jedan od najboljih trenera u Evropi. EFES je podigao formu u drugom delu prve faze ovog takmičenja. Međutim, želimo da pokušamo da dobijemo ovu utakmicu, da napravimo brejk i da u dobroj atmosferi uđemo u Novu godinu.  EFES je popunjen na svim pozicijama, ne zna se odakle preti opasnost. Ertel izvanredno diriguje igrom svog tima, Dibler je najbolji trojkaš prve faze Evrolige, Derik Braun, Danston, Tajus ispod koša…odlična ekipa, koja izaziva veliki respekt, ali ponavljam, i mi imamo svoje ambicije – istakao je krilni košarkaš Zvezde.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter