15
Košarka

FOTO: STARSPORT

GLAS PREDSEDNIKA: Nikola Peković otvorenim pismom odredio stranu i najavio promene!

Objavljeno: 29.12.15 u 13:47

Usled dosta turbulentne sezone u kojoj se nalazi KK Partizan, iz dalekih SAD oglasio se i predsednik ovog kolektiva Nikola Peković.

Nakon analize trenutnog stanja u klubu, predsednik KK Partizan Nikola Peković, uputio je otvoreno pismo.

– Pretpraznično raspoloženje kompletnoj crno-beloj porodici sasvim prirodno pokvarila su tri vezana poraza, posebno dva koja smo po gotovo istom scenariju doživeli pred vernim navijačima u Pioniru.

Logično, porazi dovode do nezadovoljstva, pa i do ljutnje. Nekada se u tim momentima kaže i po koja teža reč, sve je to ljudski. Tako sam doživeo i povike pojedinih navijača upućene po završetku meča sa Igokeom.

Prvo moram sve da podsetim da je svaki prelazni period, pa i ovaj u kome se nalazi Partizan ove godine težak, pun neočekivanih problema, pa i bolnih poraza. Svi u klubu počev od igrača, stručnog štaba pa do nas u rukovodstvu nadali smo se nešto boljem rezultatu nego što je u ovom trenutku. Trenutna, teška situacija ne sme međutim da nam zamagli vidike i skrene nas sa strateškog puta oporavka kluba i stvaranja tima koji će biti dominantan duži niz sezona, kao što je to donedavno bio slučaj.

Takav posao nije moguće uraditi preko noći. Posebno kad na samom početku sezone nismo bili ni blizu kompletnog tima, kad smo bili prinuđeni da čekamo kasniji dolazak Amerikanaca. Podsetiću sve i da smo se suočili sa povredama Andrića, Murića, oproštajem Perovića i još nekim problemima koje niko nije u mogućnosti da predvidi.

Pred nama je težak put koji zahteva mukotrpan rad, istrajnost, mnogo prolivenog znoja svakog igrača, kao i razne selektivne raskrsnice uobičajene u sportu. Partizan je klub sa najvišim normama, u čijem dresu se norme ponašanja znaju decenijama. Tako će biti i sada.

Partizan je veliki klub i zbog toga što je umeo ne samo da prepozna talenat kod mnogih igrača, već i da istrpi njihovo izrastanje u asove. Isto je i sa trenerima. Verovao je u njih, pružao im podršku u turbulentnim vremenima i krizama. Tako je i ovog puta.

Kompletan stručni štab uživa naše puno poverenje, nećemo dopustiti da bilo ko sa strane podriva autoritet našeg trenera, niti bilo ko ima pravo da ga menja, osim nas koji smo mu ukazali poverenje. A mi verujemo da Božić i njegovi saradnici u dogledno vreme mogu da dostignu slavne prethodnike, kako trofejima, tako i produkcijom mladih igrača, što je uvek bio prioritet našeg kluba.

U predstojećem periodu će doći do određenih promena, jer se kroz utakmice pokazalo da su neophodne. Svrha tih izmena je da u 2016. godini sastav bude kompaktniji, čvršći i snažniji. Prioritetni zadatak svakog igrača je da izgara za crno-bele boje, učinak se u Partizanu nikad nije merio statistikom, već željom, borbenošću i spremnošću pojedinca da se žrtvuje za tim. Svaki igrač toga mora da bude svestan na svakom treningu, kamoli utakmici.

Koristim priliku da pristalicama crno-belih boja poželim da im 2016. godina donese puno radosti na privatnom i navijačkom planu. Istovremeno želim da im se zahvalim na podršci koju je naš tim imao u dosadašnjem delu sezone. Nadam se da će Pionir biti pun i u nastavku sezone i da ćemo se zajedno radovati uspesima – podvukao je Nikola Peković u otvorenom pismu.

0
0

15 Komentara

  1. Zamisli kakvi tuzni dani za Partizan,a ona se ugasila,ha ha ha i sada se pravimo blesavi kako nije….Ivo Lola,Ivo Lola……

    0
    0
    Odgovori
  2. Pekoviću svi greše, pa i ti. Priznaj grešku i vrati Duleta! Dule će ti oprostiti!

    0
    0
    Odgovori
  3. Otvori se Pekovicu za pola miliona evra stipendije i Dule je tebi dao blanko cekove jos dok su Ivica i Boris filovali narodne novce.

    0
    0
    Odgovori
  4. Oteraj ti boza i vrati duleta na klupu pa ces videti kako ce sve doci na svoje mesto… U suprotnom necemo imati igrace ni za prvu petorku…

    0
    0
    Odgovori
  5. On je tamo, a mi ovde… Ko bolje vidi? Ima jedna narodna izreka: „ako si lud, nisi ćorav“. Ako je Božić dobar kao osoba, ne znači da zna svoj posao, osim ako mu nije zadatak da Partizan bude poslednji u ligi i da mu se na svaki način minimizira cena, kako bi se što je moguće jeftinije prodao Pekoviću. U tom slučaju Božić dobro obavlja komentar… Znam da mi cenzurišete komentare, ali ovo nije moguće nenapisati.

    0
    0
    Odgovori
  6. Oterali ste legendu kluba, coveka koji vas je sve stvorio i tebe Pekovicu i Kecmana i Avdalovica i nesrecnog Peru Bozica i koji je zasluzan sto se ime Partizana u Evropi izgovara sa velikim postovanjem, a zbog koga navijaci malog kluba iz predgradja dobijaju nervne napade i kompleks nize vrednosti. Hteli ste da postanete prijatelji onima koji nikada nece Partizanu zeleti dobro i cije ce frustracije vecito biti povod da se klub unisti i ugasi. Zamenili ste Duleta da bi vlast pomogla i dosli sponzori, sada vidite da od toga nema nista, umesto sa Duletom, vecere i sastanke ste organizovali sa Nebojsom Covicem i eto vas gde ste. Uostalom, zapitajte se zasto vas je odbio jedini covek sposoban da koliko toliko zameni Duleta, a veliki je Grobar Dejan Milojevic. Pekovicu ti si veliki Partizanovac, to svi znamo i znam da ti sve ovo tesko pada koliko i nama, ali onog momenta kada ste odstupili od osnovnog Grobarskog nacela, inat, ponos i borba protiv mnogo jacih i smenili Duleta, izgubio je i klub osobinu sa kojom su ga prepoznavali u celom svetu.

    0
    0
    Odgovori
  7. A gde su silni milioni od dugogodišnjeg igranja EL? Ko je to pokrao? Jel može inspekcija da uđe u klub i da proveri papire?

    0
    0
    Odgovori
    • Imali bi ljudi i sta da vide!!!Nije Dule dzabe krio poslovne papire,ugovore i ostalo kao zmija noge,zbog toga i nisu zavrsili posao sa evroligom kada su mogli pa su im drugi krivi!!!Vecina partizanovog duga je u Magovoj kolekciji!!!

      0
      0
      Odgovori
  8. Super je sto si ostavio trenera.Tako da ce navijacima 2016.da prodje u razmrzavanju iz minus 26,do gledanja i bodrenja svog malog tima protiv Jagodine,Smedereva,Cacka,Nisa,Kraljeva u KLS.Za neke dve decenije,mozda se i priblizite vrhu i postanete konkurentni.

    0
    0
    Odgovori
    • Nek prodje i 50godina ali ce nas nacin biti posten a ne da zamrznemo nas klub u jedno budi siguran, DJAVO SE VRACA PO SVOJE!

      0
      0
      Odgovori
      • Đavo se upravo vratio po svoje i još ima posla,zadržaće se u vašem klubu dok ne dođete na mesto koje ste zaslužili a to je ispadanje iz Aba lige i KLS.

        0
        0
        Odgovori
  9. A STA JE SA KLUPSKIM FINANSIJAMA, DA LI SU SE „POPRAVILE“ OD NASILNOG „ODLASKA“ DULETA VUJOSEVICA I SASE DANILOVICA, KOJI SU BILI „SMETNJA“ U POMOCI DRZAVE, DRZAVNOM -KLUBU U MAKAR „JEDNAKOM“ BUDZETU PRIVATNOG KLUBA-MUTANTA..?? STA JE SA OBECAVANIM SPONZORIMA, KOJI SAMO CEKAJU ODLAZAK DV I DANILOVICA, PA DA NAGRNU U SVETINJU..?? KOG IGRACA STE DOVELI ILI „SPREMILI“ ZA VODJU-LIDERA NA TERENU, KADA SE ZNA DA MALI VANJA SADA TO NIJE U STANJU (zbog mladosti i neiskustva) BITI..?? KOJI JE SPORTSKI, A I BIZNIS PLAN ZA NAREDNI PERIOD, KOJI SVAKI IOLE OZBILJNIJI KLUBIC IMA, A NE JEDNA INSTITUCIJA, KAKAV JE KK PARTIZAN..?? ARMIJA SA JUGA CRNO-BELA NA TA PITANJA OCEKUJE ODGOVORE !!! PARTIZAN-MIT ILI CUDO-JEDINI PONOS I NAJVECI BREND SRBIJE !!! PS STA JE SA VLADOM JOVANOVICEM, DZIKICEM, RUSOM…DA LI NISU HTELI ILI NISU SMELI..??? ILI VAM ONI NISU ODGOVARALI ZA KONACAN CILJ SA SVETINJOM-KUPOVINA !!!??? ..

    0
    0
    Odgovori
  10. Ko ovde koga laze i maze,ovo Pekovic nije srocio..zelimo znaci ko je napisao ovo pismo. Crnogorci ni kad ne pisu ekavicu..razmislite o tome..OSTAVKE

    0
    0
    Odgovori
    • Ne samo to oko ekavice…Pekmen i nije preterano inteligentan da ume ovako nesto da sastavi.Definitivno,on je samo potpisao ovo pismo ili saopstenje,kako vec ko hoce da kaze ali ga nije sastavio sigurno.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter