0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

OSS: Podraščanin i Ognjenovićeva najbolji u 2015! (FOTO)

Objavljeno: 28.12.15 u 15:55

Srednji bloker reprezentacije Marko Podraščanin najbolji je naš odbojkaš u 2015. godini, a u ženskoj konkurenciji Maja Ognjenović.

Podraščanin je tokom ove godine sa selekcijom Srbije osvojio srebrnu medalju u Svetskoj ligi, a nagrada za najboljeg odbojkaša pripala mu je prvi put u karijeri.

-Velika mi je čast što dobijam ovu nagradu. Iskren da budem, nisam je očekivao, jer iz ličnih iskustava u 2015. godini, osim Svetske lige, nije bila posebno uspešna. Zahvalio bih svima, a posebno doktoru Ljubi Martinoviću koji nas hrani pozitivnom energijom, i odgovarajućim lekovima- rekao je Podraščanin uz osmeh na novogodišnjem koktelu koji je Odbojkaški savez Srbije priredio u beogradskom hotelu „Metropol“.

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović je drugu godinu uzastopno najbolja. Sa nacionalnom selekcijom u 2015. godini osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, kao i srebrno odličje na Svetskom kupu, koje im je donelo i plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Takođe, Ognjevićeva je proglašena i za najboljeg tehničara na kontinentalnom šampionatu.

-Izuzetno sam počastvovana što drugi put dobijam ovu nagradu, pogotovo jer dolazi od nekoga našeg, našeg Saveza. Da je ovu nagradu dobila bilo koja moja sagračica iz reprezentacije to bi bilo pravedno i očekivano. Znam da će godina pred nama biti još uspešnija, jer ćemo osvojiti medalju u Riju. Nikada nisam izjavila nešto kao danas, ali sam u ovo sigurna, jer je ekipa sazrela i spremna je za nešto tako – naglasila je srpska odbojkašica.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pored nagrada za najbolje igrače, dodeljene su i mnogobrojne plakete gradovima i sponzorima kao znak zahvalnosti na podršci. Između ostalog, zlatne značke Vladimiru Batezu, Andriji Geriću, Nikoli Grbiću, Vanji Grbiću i Ivanu Miljkoviću za prvo odbojkaško zlato sa Olimpijskih igara, kao i priznanja ekipama srednjih škola iz Beograda i Velikog Gradišta na plasmanu na Svetsko školsko prvenstvo, koje u junu biti održani u glavnom gradu Srbije.

Takođe, proglašeni su i najbolji sprski igrači u odbojci na pesku. U muškoj konkurenciji za najboljeg je proglašen Lazar Kolarić, a kod žena izabrana je Marija Milošević.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

-Naše selekcije su u ovoj godini bile na pet kontinenata i postigle su odlične rezultate, mada, uvek može bolje. Ženska ekipa se sa tri velika takmičenja vratila sa medaljama i za njih se može reći da su dale skoro maksimum, naravno mislim da će Rio biti maksimum. Muška ekipa je postigla sjajan rezultat u Svetskoj ligi, jer su igrali kao kolektiv i bez opterećenja, ali sada imamo malo problem sa tim. Valjda ćemo u Berlinu to rešiti i da će se i oni naći u Riju-rekao je predsednik OSS Aleksandar Boričić.

Novogodišnji koktel počeo je minutom ćutanja u počast nedavno preminulom legendarnom odbojkašu Dejanu Brđoviću.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter