0
Ostali sportovi

FOTO: Kajakaški savez Srbije

NAGRADE ZA NAJBOLJE: Kajakaši izabrali laureate

Objavljeno: 28.12.15 u 22:07

Kajakaški savez Srbije svečanošću „Dan kajaka“ održanoj u domu Vojske Srbije ispratio je jednu od najuspešnijih sezona u istoriji i nagradio najbolje u godini na izmaku.

– Ova godina bila je jedna od najboljih u istoriji srpskog kajaka. Predolimpijska godina je uvek najteža i ja sam veoma ponosan što sam na čelu saveza čiji takmičari su osvojili čak 18 medalja na velikim takmičenjma. Ono što je daleko važnije, kajakaški tim je izborio deset viza za Olimpijske igre. Da se dobar rad i uložen trud isplati, kao i sredstva koja smo dobili od Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije, vidi se i po činjenici da su srpski kajakaši sada na svakom takmičenju kandidati za osvajanje medalja. Drago mi je što su to prepoznali i drugi, i hteo bih da čestitam Milici Starović na nagradama koje je dobila: nagradu Olimpijskog komiteta Srbije za najuspešniju na Igrama u Bakuu, nagradu za najbolju sportistkinju Vojvodine lista Dnevnik, kao i nagradu pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu „Vihor“. naglasio je predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Mirko Nišović na svečanosti u Domu Vojske Srbije.

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije, naglasio je i da za uspešne sportiste nisu najvažniji samo rezultati, već i uspesi i na drugim poljima:

– Moram da čestitam Milici Starović i Nebojši Grujiću na tome što su uspešno završili master studije. Čestitam i predsedniku Kajakaškog saveza Vojvodine, Bori Sibinkiću na izboru za predsednika Sportskog saveza Vojvodine jer je taj izbor rezultat poverenja ljudi iz struke. Naravno, ne smem da zaboravim ni Marka Dragosavljevića koji će uskoro da postane otac, naglasio je Nišović.

Olimpijski šampion i vice-prvak iz Los Anđelesa 1984, Nišović, naglasio je da je optimista što se tiče rezultata u olimpijskoj 2016. godini:

– Posle ove godine, koja je samo nastavak zamaha od poslednjih nekoliko godina, siguran sam da su svi ovi momci i devojke spremni da kajaku donesu tu dugo čekanu olimpijsku medalju.

NAJBOLJI

Nagrade najuspešnijim klubovima ispred Kajakaškog saveza Srbije dodelio je sportski direktor, Miroslav Aleksić.

Najuspešniji u kategoriji slaloma je klub Ibariz Kraljeva.

Najuspešniji u kategoriji spusta je klub Drina iz Bajine Bašte.

Najuspešniji klub u kategoriji sprint je Tarket iz Bačke Palanke.

Ove godine na međunarodnoj sceni zapaženu ulogu imali su i naši mladi takmičari. Samo na Šampionatu Evrope u Rumuniji osvojeno je 4 medalje.

U konkurenciji mladih sportista, Upravni Odbor Kajakaškog saveza Srbije nagradu za najbolju dodelio je Mariji Dostanić.

Da za uspehe nisu zaslužni samo sportisti znamo svi. Veoma važnu ulogu imaju i treneri. Upravni Odbor Kajakaškog saveza Srbije za najboljeg trenera u 2015. godini proglasio je Uroša Pavlovića.

Izbor za najbolje u jednoj od najuspešnijih kajakaških godina bio je težak.

Titulu najbolje sportistkinje Kajakaškog saveza Srbije za 2015. godinu ponele su Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek.

Milica i Dalma ove godine su osvojile medalje na svakom takmičenju na kojem su učestvovale. Na Evropskom prvenstvu u Račicama osvojile su dve bronzane medalje: u dvosedu na 1000 i na 500 metara. Na Evropskim igrama u Bakuu osvojile su prvu zlatnu medalju na tom takmičenju za Srbiju, dok su na Svetskom prvenstvu u Milanu osvojile srebro u dvosedu na 500 metara. Osim toga, sa Oliverom i Nikolinom Moldovan, obezbedile su normu i srpskom četverosedu za učešće na Igrama u Riju.

U muškom delu reprezentacije konkurencija za titulu najboljeg takođe je bila jaka. Ove godine, titulu najboljeg sportiste Kajakaški savez Srbije dodelio je posadi dvoseda na 200 metara: Nebojši Grujiću i Marku Novakoviću.

Nebojša i Marko, kao i Milica i Dalma, ove godine su se na svakom takmičenju popeli na pobedničko postolje i 2015. završavaju sa pet osvojenih medalja. Na Prvenstvu Evrope osvojili su srebro, na Svetskom kupu u Duisburgu osvojli su zlato, i u četverosedu sa Stefanom Vekićem i Markom Dragosavljevićem osvojili su bronzu. Na Evropskim igrama u Bakuu osvojili su zlato, dok su na Svetskom prvenstvu u Milanu, zbog tehničke greške sudija, finale morali da veslaju dvaput, i osvojili su bronzanu medalju.

Kajakaški savez Srbije zahvaljuje se svima koji su bili deo ove izvanredne godine za naš sport i naš nacionalni tim, i nadamo se da ćemo i sledeće godine imati jednako ovoliko razloga za slavlje.

Srećnu i uspešnu 2016. godinu želi Vam Kajakaški savez Srbije!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter