0
Košarka

FOTO: STARSPORT

BOŽIĆ: Kazne treba da budu samo motiv više

Objavljeno: 26.12.15 u 15:02

Trener košarkaša Partizana Petar Božić izjavio je danas da njegova ekipa mora da odigra mnogo bolje nego protiv Mega Leksa i MZT-a ako želi da savlada Igokeu u predstojećem meču Jadranske lige.  

– Voleli bismo da pred našom publikom odigramo mnogo bolju utakmicu nego protiv Mege, pogotovo poslednjih 12-13 minuta, ali i protiv MZT-a. Teška utakmica nas čeka. Pritisak jeste veliki, ali moramo da iskontrolišemo taj pritisak, da nas ne stegne, ne parališe, već da nam da motiv više i da ga pretvorimo u stvari koje su nam pomagale ove sezone – rekao je Božić novinarima u hali Pionir.

Partizan sutra dočekuje Igokeu u utakmici 17. kola regionalnog takmičenja.

Crno-beli su deseti na tabeli sa skorom od šest pobeda i 10 poraza, dok je Igokea na 13. mestu sa trijumfom manje.

– Igokea je iskusna ekipa, koja u odnosu na prvu utakmicu dovela pojačanja, promenila trenera… Ekipa koja je pokazala da može da iznenadi i da im je iskustvo velika prednost – naveo je Božić.

Uprava Partizana finansijski je kaznila igrače i stručni štab posle serije loših rezultata.

– Za svakog kome je stalo, to može da bude samo motiv više, a ne da ga dovede u stanje neborbenosti ili nebrige za tim – rekao je Božić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Kosta Perović je nedavno odlučio da okonča igračku karijeru, pa je novinare zanimalo da li će Partizan potražiti pojačanja na centarskoj poziciji.

– Odlazak Perovića bio je iznenadjujuć za nas… Za naš budžet, koji je limitiran, teško je naći igrača. Za sada je ovo ekipa, videćemo u narednom periodu da li ćemo dovesti još nekog igrača – rekao je Božić.

On je istakao da je primaran cilj Partizana ove sezone bio finansijska konsolidacija tima, ali je i dodao da žali zbog propuštenih prilika na terenu koje bi njegov tim dovele na bolju poziciju na tabeli.

– Finansijski oporavak tima je primarni cilj, to se znalo i pre početka sezone. Znalo se da će budžet biti dosta manji nego ranije… Ispustili smo nekoliko prilika gde smo mogli da napravimo priključak, da napravimo i iznenadjenje. Mi i dalje radimo ono u šta verujemo, dobro treniramo. Nastavićemo u tom pravcu i videćemo za koje će mesto na tabeli to biti dovoljno – kazao je Božić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter