11
Košarka

FOTO:STARSPORT

VUJOŠEVIĆ OŠTRO: Miša Tumbas je karakterniji od Todorića

Objavljeno: 25.12.15 u 12:04

Loši rezultati košarkaša Partizana u dosadašnjem delu sezone dotakli su i bivšeg trenera kluba Duška Vujoševića pre svega jer se na društvenim mrežama pojavila priča da je on direktno odgovoran zbog toga što je tražio da mu se isplati dug.

– Ne želim da odgovaram na svaki komentar na internetu, međutim, s više strana se pušta priča da Partizan ne može da opstane jer je klub isplatio dugovanja prema meni više od pola miliona evra. Vreme je da se spekulacije prekinu. Te priče kreću od mog dugogodišnjeg saradnika Dragana Todorića, koga sam iz obzira držao u Partizanu, smatrajući da su on i Miša Baksuz dobri za atmosferu. Pokazalo se da je Miša Baksuz mnogo karakterniji, počeo je Vujošević priču u izjavi koju je dao za za Kurir.

– Partizan nije produžio ugovor sa mnom, što je lepši način da se kaže da sam oteran. Kao što se vidi u uslovima raskida ugovora, prve sezone po povratku iz CSKA imao sam 300.000 evra, isto toliko naredne i 200.000 evra poslednje godine. Ne želim da pravim računice koliko je klub zaradio na prodaji igrača koje sam dobrim delom ja osposobio. Ali mogu da uporedim svoja primanja s trenerima iz istog ranga takmičenja ABA lige, u kojoj smo osvajali trofeje. Pritom neću da komentarišem plate Sagadina, Šakote ili Pešića… Repeša je poslednje godine u Cedeviti imao 400.000, dakle duplo veću platu od moje, koja mu je još i isplaćena.

Vujošević podseća na to da mu Partizan više od dve sezone nije uplatio nijednu platu.

– Živeo sam od onoga što sam zaradio u Rusiji. Ovi dušebrižnici što sad proturaju priče da Partizan nije mogao da napravi ekipu, jer je, kako kažu, Dulu isplaćeno 500.000 evra, lažu. To „Dulo“ verovatno treba da naglasi moje crnogorsko poreklo i da bude još jedan argument protiv mene.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Najtrofejniji trener u istoriji kluba čak nije siguran da je prve sezone dobio onoliko koliko crno-beli tvrde.

– Iz papira se vidi da mi se iz sezone 2012/13. duguje 126.810 evra, dakle isplaćeno mi je 173.190. Verovatno imaju pokriće za taj iznos, ali, koliko se sećam, dali su mi jednu ili dve plate manje. Za ostale dve sezone nisam dobio ništa. Dušebrižnici nisu bili uznemireni što ekipa i ja nismo plaćeni, što sam govorio da je to deo politike da bi se Partizan sveo na drugorazredni okvir.

Prema sporazumu postignutom ovog leta dug bi trebalo da bude isplaćen u pet rata, od kojih poslednja dolazi na naplatu u septembru 2019.

– Prva rata je stigla sa oko 20 dana zakašnjenja. Bio sam maksimalno fleksibilan s obzirom na tešku ekonomsku situaciju. Dinamika isplate je praktično pet godina, s tim što su najveći iznosi poslednje dve godine. Pristao sam da sve kazne ja platim (84.805 evra). Pritom, reč je o čistom ugovoru bez premija. To komentatore nije brinulo, ali brine ih što je navodna isplata od 500.000 evra sprečila Partizan da sastavi dobru ekipu. A ja sam bio spreman džabe da radim, ali nisam bio spreman da budem džabe oteran. I zaista mi je žao što je zbog rate koja treba da mi bude isplaćena 2019. godine ekipi ponestalo snage u poslednja tri minuta utakmice u Skoplju, pa je izgubila, zaključio je Vujošević

0
0

11 Komentara

  1. Sve bi to bilo u redu da taj isti Vujosevic nije to isto radio sa svakim igracem koji je trazio svoje zaradjene pare kada bi otisao iz kluba. Tako da ga Todoric sada bije oruzjem koje je i on sam koristio dok je bio u Partizanu. Ma sta koristio, patentirao. Licemer par ekselans.

    0
    0
    Odgovori
  2. Istina je da 38 % Srba navija za CZ a 30 za Partizan, ali u Srbiji zive i drugi narodi. Istina je i da je JSD Partizan u velikoj drzavi sirio toleranciju i druzenje za razliku od CZ koja je sirila otimacinu i sirovu silu. Na primer na silu ste postali prvaci Evrope u vaterpolu kupovinom repezentacije , a gde ste sada?

    0
    0
    Odgovori
  3. Razlikujem Vujosevica kao trenera i kao coveka. Kao trenera kao vrhunskog trenera jer je stvorio sistem koji je u odredjenom periodu davao vrhunske rezultate, sa posrtanjima na pocetku i na kraju tog perioda.Za rezultate sa KKP respekt ali uz dodatak da nije radio samo on vec citav klub. Kao coveka sam ga upoznao jos na pocetku karijere prateci ga do danas i opsti mi je utisak LOS COVEK. Svestan sam da je ovo preteska konstatacija ali sam cinjenice za pokrice u vezi njega poslednje dve godine iznosio na sajtu Sportal.RS, pa ne zelim da ih sve ponavljam. Nabrojacu neke: 1. sujetan i osvetoljubiv, 2. licni interes je stavljao ispred klupskog, 3. od drugih je trazio ljubav prema klubu a sam je nije davao, 4. prihvatio je ulogu predsednika JSDP iako za to nije imao kapaciteta. 5. umesto da je kao predsednik JSDP komunicirao sa politickim strukturama radi obezbedjenja sponzora za Partizan on se vise druzio sa Tumbasom,…… Ne zelim vise sem jednog pitanja Vujosevicu, Kako je mogao trideset godina da trpi Todorica pored sebe a da ne primeti ovo sto je izjavio? Sadasnjim ponasanjem Vujosevic cepa navijacko jezgro pa ga usput pitam jos nesto: Ciji su izbor Aranitovic,Marinkovic,Milutinoivic,Djumic,Koprivica,Petrov,..? Ovo pitanje neka bude podsetnik i za grobare kako ne bi bili protivnici sami sebi. Cilj je da KKP bude iz KK CZ, KK Mega Leks i KK FMP. Taj cilj se moze srusiti izborima koji su pred nama, zato grobari ne napadajte sadasnji Partizan vec se pripremajte za izbore.

    0
    0
    Odgovori
    • Nece moci ! Izbori vam nece pomoci ! 70 odsto Srbije je crveno-belo i bit cete nadglasani ! Shvatite da je za vas vreme stalo zauvek !

      0
      0
      Odgovori
  4. Obavezno podrzati povratak Duleta tamo gde mu je mesto a ove novokompovane oterati sto pre,utakmice vise nepratim niti cu jih gledati sve dok se MAG nevrati,to sto je uprava sa Pekovicem na celu uradila je bruka i sramota.Mislio sam da packman ima karakter i da se nece prepasti ove vlasti ali nije bilo tako,verovatno on i Misko imaju neki svoj plan?

    0
    0
    Odgovori
  5. Niko te nije slusao sem nas…
    Pricao si istinu a mi smo kao degeni pustili trenerskog maga i jedinog pravog Partizanovca (pored Mise) da ode…

    Vratice se kralj

    0
    0
    Odgovori
  6. .!. XXAAXXAA .!. KLASICNA ZAMENA TEZA IZ SPIN-KUHINJE, SADA JE DV KRIV STO JE OTERAN I TRAZI SAMO SVOJE, VISE NEGO USPESNO I POSTENO ZARADJENO (na rate i sa trecinom primanja trenera tipa Repese, Sagadina..koji NISTA nisu osvojili, a REDOVNO SU DOBIJALI „PLATU“ ZA-NISTA, dok je DV BIO NAJUSPESNIJI TRENER NA OVIM PROSTORIMA I TRENER GODINE U EVROPI), A NISU KRIVI OVI I „ONI“ STO SU OBECALI, KADA DV ODE, DA STIZU SPONZORI, NOVAC KOJI CE DOBITI OD DRZAVE SA IZJEDNACENIM „STATUSOM VECITOG RIVALA“ (koji nam to u kosarci nikada nije ni bio, ali ajde, lopo zvuci sekundarnoj masi, da ih bas skroz ne ponizim govorom ISTINE..) ALI SE NJIMA „POMOC OD DRZAVE“ JOS VISE POVECALA, A NAMA SKROZ UMANJILA=NULI !!! VRATITI DUSKA VUJOSEVICA NA CELO NAJVECE SRPSKE KOSARKASKE INSTITUCIJE-PARTIZAN-MIT ILI CUDO-JEDINI PONOS I NAJVECI BREND SRBIJE !!! DV GROBARI SU UZ TEBE, ZA TEBE, DO KRAJA !!!

    0
    0
    Odgovori
    • Pomesao si zbunjeni decace, jedni druge ste zajebali i prodali za pare. Najlepse je tako, psi se medjusobno glodju…

      0
      0
      Odgovori
    • Da li je neko pomenuo Zvezdu? Moze li da prodje neko „izlaganje“ glodara o svojim problemima, da vi izkomplekisirani jadnici ne pomenete neuzvracenu ljubav vadeg zivota?

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter